2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél

Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél

Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nélHázkutatást tartanak a MÁV Informatika Zrt.-nél csütörtök délelőtt – közölte honlapján a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a társaságnál történt visszaélésekkel kapcsolatban – olvasható a police.hu oldalon. A közlés szerint a feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a társaságnak és a MÁV-nak.

A rendőrség – mint írták – reggel kilenc órától tart nyomozói házkutatást a társaság II. kerületi Krisztina körúti székházában.

A közlés szerint a nyomozást az I. és XII. kerületi ügyészség rendelte el 2009. november 16-án a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter feljelentése nyomán, az ügyészség a nyomozás lefolytatására a BRFK-t jelölte ki.

Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól, az Informatika Zrt.-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. A nyomozók a társaság mintegy húsz céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját is várják – olvasható a honlapon.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek