2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Dolgozói egészségébe invesztál az Eurest Étteremüzemeltető Kft. Pécsett és Miskolcon

Dolgozói egészségébe invesztál az Eurest Étteremüzemeltető Kft. Pécsett és Miskolcon

PÉCS MISKOlC – 50 dolgozója részére helyi egészségfejlesztő programokat indít az Eurest. Az Európai Unió pályázatán nyert összeggel (TÁMOP 6.1.2) a munkatársak testi-lelki egészségének fejlesztését és az egészségmegőrzés tudatosítását célozzák. A közösségi étkeztetésben a minőségi vendéglátást biztosító Eurest Kft. 1200 munkatársat foglalkoztat 70 telephelyén országszerte. A vállalat mint felelős munkáltató, vásárlói mellett fontosnak tartja munkatársai egészségét is. A pécsi és miskolci éttermeikben az infrastrukturális és technológiai fejlesztések mellett a dolgozók lelki és fizikai egészsége legalább olyan fontos terület.
Napjainkban egyre inkább felértékelődik a munkatársak egészsége , hiszen az egészségtudatos gondolkodás és életmód pozitívan hat nemcsak a dolgozóra, de kollégáira, családjára és barátaira is, valamint üzletileg előnyös befektetés a munkaadó részéről. Az egészséges munkavállaló jobban terhelhető, jobban teljesít, mindez kedvezően hat a vállalat termelékenységére, eredményességére, versenyképességére. Egy egészséges munkavállaló kevesebbet hiányzik, így a táppénzes napok száma csökken, ezáltal eredményesebben működhet a vállalat. Ráadásul a munkaerőpiacon is nagyobb vonzóságot, kedvezőbb külső megítélést jelent egy olyan munkahely, aki foglalkozik munkavállalói egészségével.
Az Eurest nyertes pályázatának eredményeként 2012. év végétől minden munkatárs számára lehetőség nyílik arra, hogy közösen, tudatosan foglalkozhasson alapvető életmód és szemléletbeli kérdésekkel az egészség, a dohányzás leszoktatás kapcsán. Stresszkezelő csoport foglakozások, egészséges táplálkozás klub, mozgásprogramok, sportbajnokságok várják a dolgozókat. A cég a szemléletváltáson túl olyan életmódváltó programokat tervez, melyek segítenek abban, hogy hosszú távon is egészségesebb legyen minden munkatárs.
A helyi fejlesztési programok 2012 decemberében indulnak, és előreláthatólag 2013. második negyedévében érnek véget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek