2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

A spirulina alga legfontosabb egészségügyi előnyei

A spirulina alga a világ legnépszerűbb étrend-kiegészítői közé tartozik. Az élettanilag jótékony hatása magas tápanyag- és antioxidáns tartalmának köszönhető. Rendkívül gazdag fehérjeforrás, de az is elmondható róla, hogy szinte minden vitamin megtalálható benne, amire az emberi szervezetnek szüksége van – nem véletlenül tartja a NASA sem kiemelt helyen az űrhajósok részére biztosított élelmiszerlistán.

A spirulina alga legfőbb pozitív tulajdonságai

A vizekben kifejlődő spirulina alga kék vagy zöld algaként is ismert élőlény. Magas tápanyagtartalma bizonyítottan jótékony hatással van az emberi szervezetre. Fehérjetartalma például a tojással is összevetve magasnak mondható, szinte az összes szükséges aminosavat és vitamint képes biztosítani az ember számára. Nagymértékben tartalmaz B1-, B2-, B3-vitamint, rezet, vasat, de magnézium-, kálium- és mangántartalma is említésre méltó.

Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően rendkívül jó gyulladáscsökkentő, de szokták alkalmazni a rák megelőzésére, illetve már kialakult rákos megbetegedésnél is segíthet a szervezet számára visszafordítani a folyamatot.

A világon köztudottan a szív- és érrendszeri megbetegedések a leggyakoribbak, aki hajlamos a magas vérnyomásra, vagy annak, aki szervezete koleszterinszintjét szeretné csökkenteni, az bátran fogyassza a jótékony hatású algát, mert az a rossz LDL, illetve triglicerinszint-csökkentési képességével hozzásegítheti egészségének egyensúlyához. A magas vérnyomás több betegség elindítója is lehet, így például az agyvérzés, szívroham vagy még a vesebetegség okozója is lehet, ezért a spirulina alga több típusú egészségkárosodási folyamat megelőzésére is hathat.

A különböző formákban – kapszula, por és tabletta – kapható “csodaszer” alkalmazása leginkább komolyabb betegség mellett, orvossal történő konzultációt követően javasolt. Az alga fogyasztása egyeseknél mellékhatásokat okozhat, ezért az elfogyasztott mennyiségre érdemes odafigyelni. Esetlegesen jelentkező rosszullét, mint például hányinger kialakulásakor, ajánlott más, hasonlóan magas tápanyag- és vitaminértékekkel rendelkező étrend-kiegészítő termékkel helyettesíteni.

Az alga további pozitív hatásokkal is rendelkezik

Érdemes tudni, hogy a spirulina alga a különböző allergiákban szenvedő emberek számára is képes segítséget nyújtani, ugyanis a megfigyelések szerint a spirulina alga nem csak a jelentkező allergiás tünetek, de a nátha tüneteinek csökkentésében is eredményesen alkalmazható.

Egyes tanulmányok rámutattak arra is, hogy a vérszegénység csökkentésében is alkalmazható az alga, ezért orvossal konzultálva a vörösvértestek hemoglobin-tartalmának növeléséhez és azáltal az immunfunkciók növeléséhez is fogyasztható.

Ahogy az űrhajósok és a sportolók, úgy minden ember élvezheti a spirulina által biztosított előnyöket, érdemes tenni egy próbát, pozitív hatása számos előnyt adhat a szervezet számára./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125972
Alvási rutin? Van nekünk olyanunk egyáltalán? Legyen! Rutin. Ez általában azokat a tevékenységeket jelenti, amelyeket rendszeresen végzünk, általá…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…