2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Világsztár és közönség-kedvencek a 2023-as Miskolci Kocsonyafesztiválon

Immár másodszor jutott nekem az a feladat, hogy visszaadjam Miskolcnak a Kocsonyafesztivált – fogalmazott Veres Pál Miskolc MJV polgármestere a Városházán tartott programismertető sajtótájékoztatón hétfőn, hozzátéve, hogy először a jogvitákat követően többéves száműzetéséből kellett 2020-ban visszahozni, most pedig a COVID két éve után kell újraéleszteni a Kocsonyafesztivált.

 

Veres Pál szólt arról is, hogy a szervezésben érdekelt felek, Rózsa Edit, a fesztivál jogtulajdonosa, az általa választott UniGarden nevű fesztiválszervező csapat, illetve Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. mindent megtett azért, hogy a rendezvény minél magasabb színvonalon valósulhasson meg.

 

– A Kocsonyafesztivál ugyanis több, mint egy téli zenei-gasztronómiai fesztivál. Különleges piaci szerepét, turisztikai vonzerejét a programokon és látványosságokon túl a miskolciak identitástudata, az értékeiért való lelkesedés és büszkeség adja. Szeretik, szeretjük, mert közösséget teremt, mert áthatja a vendégszeretet és az egymás felé való nyitottság – fogalmazott a polgármester.

 

Kiemelte: amikor Rózsa Edit, a fesztivál jogtulajdonosa tavaly év végén megkereste, hogy talált egy fiatal, tehetséges szervezőcsapatot, akivel el tudja képzelni a fesztivál megszervezését, azonnal igent mondott, mert kinek a véleményében kellene jobban megbízni, mint azéban, aki 20 évvel ez előtt életre hívta a rendezvényt.

 

A 2023-as Kocsonyafesztivált a Rózsa Edit által választott UniGarden Kft. szervezi Miskolc MJV Önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. támogatásával. A fesztivál megrendezéséhez az Önkormányzat és a Miskolc Holding összesen bruttó 80 millió forinttal járul hozzá. A többi forrás előteremtése a fesztiválszervező feladata. Az önkormányzat az anyagi hozzájáruláson túl szolgáltatásokkal és a terület rendelkezésre bocsátásával segíti a 2023-as rendezvényt.

 

A fesztivál programjairól szólva Lipták Ádám, a szervező UniGarden ügyvezetője elmondta: a Kocsonyafesztivál főszínpada most is a Szent István téren lesz, a másik színpad a Villanyrendőrnél, a harmadik, a pódiumszínpad pedig az Erzsébet téren. A fesztivál területe így a Szent István tér és a Villanyrendőr közt húzódik majd, de ebben az időben tartják majd a Régiségvásárt is, amely egészen a Centrum áruházig tölti meg élettel a főutcát, kiterjedve a Hősök terére is.

 

Sőt, idén a történelmi Avas is bekapcsolódik a programokba, hiszen a Kocsonyafesztivál részeként egy rendhagyó Avasi Kvaterkát is tartanak majd a Bortanyán és a Rácz-sor környékén. A fesztivál területén gazdag étel- és italkínálat várja majd a fesztiválozókat folyamatos programokkal, és nemcsak a színpadokon.

 

A 2023-as Kocsonyafesztivál hűen a tradíciókhoz látványos felvonulással és ünnepi megnyitóval kezdődik péntek délután, és zárókoncerttel ér véget vasárnap délután. A fellépők között pedig olyan közönségkedvencek kaptak helyet, mint a Margaret Island, a Balkán Fanatik, Erös és Spigiboy, a Fiesta Csordás Tibivel, Lotfi Begi, Náksi, a New Level Empire, a fesztivál húzóneve pedig a világsztár Dr. Alban lesz. A rendezvényt a tervek szerint egy olyan koncert zárja, amit Budapesten kívül még sehol sem hallottak Magyarországon. A Kocsonyafesztivál zárókoncertje ugyanis Charlie 75 éves születésnapi produkciója lesz 2023-ban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek