2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Győrfi Pállal biztatta csapatát a legidősebb Fradi-szurkoló: 85 éve töretlenül jár a meccsekre

Győrfi Pállal biztatta csapatát a legidősebb Fradi-szurkoló: 85 éve töretlenül jár a meccsekre

Csorba Sándor, akinek szíve 1938 óta a csapattal együtt dobban

Az egyik legidősebb Fradi-drukker Csorba Sándor, aki láthatta a magyar futballtörténelem összes legendáját, és a mai napig beöltözve segíti győzelemhez csapatát. Az összes korszakot végig kísérte, a híres Arany-csapattól kezdve, egészen napjainkig. A 92 éves Sándor a tegnapi Fradi-Újpest derbire is kilátogatott, amelyen Győrfi Pállal együtt szurkoltak. A meccsre unokája, Hajós István vitte el, akivel annak idején még ő szerettette meg a futballt gyerekként.

Csorba úr szinte minden meccsen jelen van, olyannyira, hogy 2016-ban a franciaországi Európa-bajnokságon mérkőzésen ő volt a legidősebb magyar szurkoló aki végig követte az összes csoportmeccsen a válogatottat.

Élőben láthatta a legnagyobb legendákat, Sárosi Györgyöt, Albert Flóriánt, Lipcsei Pétert, és Varga Zoltánt is, és az Aranycsapat mérkőzéseit is a közönség soraiból nézte végig. Sándor elárulta, hogyan is vélekedik a mai fociról, és azt is, hogy ki volt annó, és ki a mostani nagy kedvence.

„Ez egy igazi Fradi csapat, akik szívvel-lélekkel játszanak a pályán. A jelenlegi nagy kedvencem Dibusz Dénes, a háló őrző-védője, egy rettentő tehetséges kapus. Régről sok embert tudnék mondani, akiket szerettem, de Varga Zoltánt emelném ki… Őt egyenesen imádtam„ – mondta Sándor.

A tegnapi derbire unokája, Hajós István biztonsági- és robotikai szakértő szakértő kísérte el, akit nemrég az emberi oldala miatt Gránit Oroszlán Példakép díjjal tüntettek ki.

István nagyapja miatt szerette meg a futballt, és lelkiismeretesen hozza-viszi nagyapját a mérkőzésekre.

„Papa számomra olyan, mintha az édesapám lenne, hiszen ő töltött be minden apai szerepet az életemben. Már kiskoromtól kezdve megszerettette velem a futballt, így mind a ketten fradi szurkolók lettünk. Mostmár nem ő visz engem, hanem én hozom el őt a meccsekre, ami szerintem így természetes, és úgy gondolom, hogy soha nem szabad megfeledkeznünk szüleinkről, nagyszüleinkről, gondoskodni kell róluk, és új élményeket szerezni nekik” – mondta Hajós István biztonsági- és robotikai szakértő.

Az ő történetük igazi példát állít az egymás, és a futball iránti feltétlen szeretetről.

„Az unokámnak köszönhetően tudok még kijárni a meccsekre. Mindenhova elvisz engem, voltunk már együtt Lengyelországban és Franciaországban is, ez nálunk már hagyomány. Négy éves kora óta vittem őt magammal, most pedig fordítva, ez a szép ebben az egészben” – tette hozzá Csorba Sándor.

A férfi azt is elárulta, hogy március 17-én ünnepli a 92. születésnapját, amit tervei szerint a Fradi Európa-liga mérkőzésén ünnepel majd meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek