2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 407 HUF
1 GBP 456 HUF

Hőség – Szerdától vizet osztanak a vasútállomásokon és a buszpályaudvarokon

 Ásványvizet biztosít utasainak a szerdától elrendelt hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon.

A MÁV Zrt. közleménye szerint Budapesten a Nyugati pályaudvaron, a Keleti pályaudvaron és a Déli pályaudvaron, vidéken pedig a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a siófoki, a fonyódi, a tapolcai, a veszprémi, a zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozók.
Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg – mint fogalmaztak – az időjárás ezt szükségessé teszi.
A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen – olvasható a MÁV Zrt. közleményében.
Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Vízosztás és párakapu Miskolc város több pontján

Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, – valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlását figyelembe véve – július 20-án (szerda) 00.00 órától július 23-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

A hőségérzet enyhítése érdekében a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. munkatársai – szerdától szombatig, 11:00 és 15:30 között ivóvizet osztanak Miskolc város több pontján; a Villanyrendőrnél, a Centrum Áruháznál és az Újgyőri főtéren. Ezeken a helyszíneken párakapu is felállításra kerül.

Az elmúlt időszakban a MIVÍZ Kft. – a meglévő 17 db ivókúton túl – további 4 darabot adott át (Népkert, Avastető, Búza tér) a KEHOP-2.1.7.-19-2019-00001 „Víziközmű szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a MIVÍZ Kft. szolgáltatási területén” c. projekt keretében és még ezenfelül három kút kiépítése folyamatban van. Érdemes ezeket a vízlelőhelyeket is felkeresni és a kutak adta friss, Bükki csapvízzel enyhíteni a szomjúságunkat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek