2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Mitől celebek ezek?

Keresd az 599-es kódot

Keresd az 599-es kódotNe ijedjen meg a Kedves Olvasó, nem kell ezentúl kriptográfiában való jártasság ahhoz, hogy bárki elolvashassa a RoyalMagazint. Nem is szeretnék ezzel a kódfejtéssel Dan Brown nyomába lépkedni. Csupán arról van szó, hogy kering egy olyan levél a neten, amit rendkívül hasznosnak találtam – sok butasággal ellentétben, amit az emberek körbeküldenek – így hát rögtön szimpatikus lett az ötlet, s gondoltam megosztom még több emberrel, így Önökkel is. Ezzel legalább támogathatjuk a hazai termékeket, s nem is kell hozzá több pénz, csak egy kis odafigyelés.

 

Szóval, a vonalkódokkal is lehet , sőt a legjobb az árucikkek között válogatni, mert az első három szám a vonalkódból azt az országot mutatja, ahonnan a termék származik.
Minden bárkód „első három száma”, ha ezekkel a számokkal kezdődik: 690, 691, 692, stb. egészen a 695-ig, az mind kínai termék. Azok a termékek, amelyek 471-es kóddal  kezdődnek  tajwaniak. Tehát úgy gondolom, ha megjegyzünk egy pár kódot, akkor akármi is van a papírra írva származási, vagy csomagolási helyként, mi rögtön tudjuk majd az igazi gyártási helyet, pl. 629 Egyesült Arab Emirátusok, 00-tól 13-ig USA és Kanada, vagy 40-től 44-ig Németország stb, de ha csupán azt jegyezzük meg, hogy a magyar kód 599, akkor már biztosan hazai gyártót támogattunk a vásárlással, s biztosan a minőségben sem csalódhatunk majd.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy sajnos mi magyar vásárlók inkább ár – mint minőség-érzékenyek vagyunk, s ha a hazai drágább, / a rárakódó közterhek miatt/ mint a kínai termék, még ha az gyenge minőségű is, azt fogjuk választani. Drága Édesanyám mindig azt mondta, s mindig eszembe is jut, ha a sok silány terméket nézem a polcokon, hogy „ Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy olcsót vegyünk!”, s ez ugye nagy igazság, ha azt a másik magyar mondást is hozzá teszem, hogy „olcsó húsnak, híg a leve.”

Egy biztos, ha jó minőségű magyar árút veszünk, ez nagyon gyorsan megtérül mindannyiunknak, már ha csak arra gondolunk, hogy az adóforintjainkból befizetett pénz, nem munkanélküli segélyre megy majd, mert a hazai vállalkozások, ha élénkül a forgalom, s elviselhetőbbek lesznek az adóterhek, biztosan több munkaerőt tudnak alkalmazni. Így az egészségügyre, oktatásra is több jut majd. A haszon tehát sokszoros, jót eszünk, veszünk, viselünk, a szakembereknek lesz újra munkahelyük, s bár pillanatnyilag lehet, hogy néhány forinttal többet fizetünk érte, de hosszútávon mindannyiunknak megtérül.

Keresd hát, az 599-es kódot!!!

Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek