2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Legalább 204 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Legalább 204 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nak

Legalább 204 milliárddal tartoznak tartósan az APEH-nakAz adóhatóságnak március végén 1.742 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.040 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl – derül ki az APEH honlapján közzétett listákból. A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 30,4 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 174,2 milliárd forinttal tartoztak március végén, együttes minimális tartozásuk 204,6 milliárd forintra rúg.

A tartós adósok között van többek között – a csődeljárás alatt lévő – székesfehérvári Alfa Busz 2002 Járműgyártó Kft. és a debreceni Cívis Hotels Zrt., a felszámolás alatt álló debreceni Aranyfácán 1934 Konzervgyár Kft., a Bábolna Mezőgazdasági Termelő Fejlesztő és Kereskedelmi Zrt. és a Bábolna Takarmányipari Premix és Takarmánykereskedelmi Kft., az egri BERVA Finomszerelvénygyártó Rt., a Budapesti Vegyiművek Zrt., a győri Gardénia Csipkefüggönygyár Rt.

Az APEH tartósan tartozók listájára került a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. is, amelyek ugyancsak felszámolás alatt vannak.

A magánszemélyek között továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Gőző és Gáspárné Balla Beáta neve.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek