2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

A fogszabályzó igenis lehet trendi!

Sokan a mai napig is ellenszenvesen állnak a fogszabályzók viseléséhez, pedig egy nagyon régi, téves berögződésről van csak szó.

A fogszabályozás nem ördögtől való, számtalanszor bizonyította, hogy nem csak jótékony, de hatékony is. Ráadásul ma már nem olyan drótszerkezetekről van szó, mint 40 évvel ezelőtt! Ahogy minden tudományág, úgy a fogorvoslás is rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben. Ma már sokkal szolidabb, sőt, akár teljesen láthatatlan fogszabályzók felhelyezésére is van lehetőség! Emellett a fiatalok között egyre trendibb a fogszabályzó viselése, melyet ráadásul immár az egyéniségükhöz is igazíthatnak.

Első találkozás a fogszabályzóval

Bár már az első fogak megjelenésétől kezdve foglalkoznunk kell gyermekünk foghigiéniájával, a fogszabályzót ráérünk kb. 7 évesen megismertetni vele. Jellemzően a fogváltás időszakában érdemes elkezdeni a fogászati eltérések kezelését, a fogak rendes mederbe terelését. Ekkor még gyorsabban, könnyebben lehet változásokat elérni, mivel még a csontok is sokkal rugalmasabbak, mint felnőttkorban. Ráadásul jellemzően nem szükséges a fogak eltávolítása sem ilyen fiatalon. A modern, kivehető fogszabályzók a legideálisabbak ebben a korban, így garantálhatjuk a szép, rendezett, egészséges fogsort felnőttkorban.

Egyre menőbb a fogszabályzó

Amint eléri gyermekünk a kamaszkort (és elhullajtotta összes tejfogát), már fix, rögzített fogszabályó felhelyezésére is lehetőség nyílik, amennyiben szükséges. Ekkor átlagosan 2,5 évet kell fogszabályzókkal élnie a páciensnek (a rögzítettel 1,5 évet, a kivehetővel további 1 évet). Nagy szerencse, hogy manapság már annyira elfogadottá vált a fogszabályzó használata, hogy a kamaszok között már trendinek számít. Érdemes ezt “meglovagolni”, mert így mindenki jól jár.

Keresse fel a Netfog Fogorvosi Rendelőt, kezdjék meg a fogszabályzó használatát időben!

Porcelán, egyedi vagy láthatatlan?

Manapság már nem csak a hagyományos, drótkerítésre hajazó kivitelű fogszabályzókat lehet feltetetni. Több választási lehetőség van a diszkrét porcelántól kezdve, akár még színes rögzítő gumikarikák is feltehetőek. Ez utóbbit általában a kamaszlányok választják, sőt gumikarikák színét később meg lehet változtatni.

Akár teljesen láthatatlan is lehet a fogszabályzó. Ekkor nem a megszokott módon kívülről, hanem a fogak belső oldalára ragasztják fel a készüléket. Így teljesen láthatatlanná is tehető a fix fogszabályzó viselése úgy, hogy nem kell lemondani a jótékony hatásáról.

Ön (és gyermeke) dönt, hogy melyiket szeretnék, a lényeg, hogy időben keressék fel a fogorvosi rendelőt, mely a biztos út a tökéletes mosolyhoz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek