2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Uszoda párátlanítása – Nagy szükség van rá!

Ha van medencénk vagy uszodánk, esetleg gyakran járunk úszni, tisztában vagyunk vele, hogy a magas páratartalom jellemző, amivel viszont feladataink vannak, hiszen ha hagyjuk elszabadulni, akkor annak komoly következményei lehetnek az épület szerkezetére nézve, de a vendégek komfortérzetét is befolyásolhatja. Mindenképpen páramentesíteni kell, mutatjuk, milyen készülék lehet megfelelő!

Miért kell párátlanítani az uszodát?

Mivel a sok víz rengeteg párával is jár, ezért egyértelmű, hogy párafelesleg áll fenn, és a túl magas páratartalom komoly gondokat tud okozni. Természetesen aki uszodába megy, számol a magas párával, viszont ha a levegőnedvesség bizonyos érték fölé emelkedik, akkor a komfortérzet is sérül, és az egészségre nézve is káros lehet a magas pára. Emellett számos egyéb következménnyel jár az, ha nem tartjuk karban az értéket.

A páramérő használata mellett mindig ismerhetjük az aktuális értéket, így ha nagy lenne a baj, azonnal lehet cselekedni, főleg, ha a relatív páratartalom 75% felett van.

Ezzel járhat a túlzottan nagy pára

A túl magas páratartalom a penészgomba melegágya: tudvalevő ugyanis, hogy ahol nagy a levegőnedvesség, ott gyorsabban elszaporodnak a penészgombák sok kellemetlenséget okozva. A penészes falak amellett, hogy csúnya látványt nyújtanak, légúti megbetegedést is okozhatnak az uszodát látogatóknál. Sőt, azt is vegyük figyelembe, hogy a vegyszerek is kipárolognak a medence vizéből, ami az emberi szervezetre szintén veszélyes lehet.

Ráadásul károsodhat az épületszerkezet is, valamint a medence gépészeti szerkezete is, aminek kijavítása jelentős összegeket és energiát igényelhet. Legrosszabb esetben az épület is megdőlhet, vagy a gépészeti szerkezet tönkremehet, tehát nem érdemes sokat várni azzal, hogy tegyünk a magas páratartalom ellen.

Megoldások az uszoda párátlanítására

Gyakran gondolnak a szellőztetésre mint megoldásra, de sajnos ez egyrészt nem is elegendő, másrészt pedig tudni kell, hogy a szellőztetés által beengedett hideg levegőt fel kell fűteni, így hosszú távon ez egyáltalán nem költséghatékony. Egyedüli és valós megoldást az hozhat, ha valamilyen páramentesítő berendezést telepítünk az uszodába. Az ipari célra is használt páramentesítők a nagyobb méretű helyiségek esetében is bevethetők, kisebb uszodáknál és medencés helyiségekben is, működésük mellett pedig nem kell a penészedéstől tartani.

A Páramentesítő.hu webáruházában számos párátlanító készülék közül lehet választani, nem csak háztartási használatra! Nagyobb terekben, amiknél a légterek egybenyitottak, még nagyobb teljesítménnyel működő készülékek lehetnek szükségesek, mint például a szárítókészülékek, amik egyúttal szárítanak és gyűjtik magukba a levegőnedvességet./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum