2024. 07. 2. kedd

Ottó
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Megkérdeztük: Két kérdés a MÁV ZRt-hez

Most, Nagymaros és Zebegény között egy vágány használható. Mi a vasút-technológiai oka annak, hogy miután egy-egy személyszállító vonat bejárta azt az egyvágányosra korlátozott szakaszt, Budapest felé Nagymaroson is álldogál vagy 10 percet?

 A Budapest–Szob vonal Nagymaros és Szob közötti szakaszán a nyár eleji heves esőzés miatt megrongálódott pálya helyreállítását végzik. https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/domosi-atkelesnel-tervek-szerint-halad-helyreallitas

 

Az egyvágányos közlekedés új menetrend kialakítását tette szükségessé. A nagymarosi 10 perces várakozásra azért van szükség, hogy a Budapest irányába közlekedő vonatok az eredeti menetrend szerint közlekedhessenek. Előnyt élveznek ezek a vonatok annak érdekében, hogy közlekedésük zavartalan legyen, így a budapesti előváros más vonalain nem volt szükség a menetrendi (csatlakozási) adatok módosítására.

 Aki interneten vásáról vonatjegyet, annak az applikáció melyik menüpontját kell aktiválni, hogy Budapest-bérlettel is rendelkezik?

 

Az applikációban, a Bérletvásárlás menüpontban kell beállítani az „Utasok és kedvezmények” szakaszban található „Utasok hozzáadása” gombra kattintva, majd pedig a „Kedvezmények” közül kiválasztva a BKK bérletet.

Kertész Z István

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek