2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Templomi hangverseny a Szikszó30 programjában

Vincze Lilla és kamara együttese adott koncertet Szikszón a református templomban a Szikszó30 programsorozat részeként  ez elmúlt hétvégén. A rendezvényen fellépett Kovács Gábor operaénekes is.
A  Szikszó30 egy  egész éves programsorozat Szikszó harmincadik születésnapjának méltó megünneplésére. Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt, hogy nemcsak ünnep ez, hanem közösség építés, közösség kovácsolás is egyben. A programokhoz ugyanis minden szikszói közösség csatlakozhatott , akik szeretnék megmutatni tevékenységüket, produkciójukat egymásnak. A programok pecsételési pontok is egyben , hiszen a pecsétgyűjtő füzettel év végén indulni lehet a BMW Mini autó sorsoláson.

A zene a legszebb szeretetnyelvünk, mondja  Füzesséri József. Ezért is boldogság számunkra az, ha kiváló művészek adnak koncertet , és ha ez a műemlék református templomban történik, az még inkább felemelő. Vincze Lilla kísérőivel  – Hole Ana fuvolán és Popper Péter zongorán játszott – saját dalok mellett klasszikusokat is énekelt és varázsolta el a hallgatóságot. Különlegessége volt az estnek, hogy Kovács Gábor , fiatal , szikszói opera énekessel  duettben  adták elő Kodály Zoltán Székelyfonójából  A csitári hegyek alatt című dalt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek