2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Újabb vereség az NB1-ben

Újabb vereség az NB1-ben

Újabb vereség az NB1-benHárom forduló telt el eddig a magyar elsőosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi félévéből – a Diósgyőri VTK ezúttal Újpesten vendégszerepelt, s gyűjtötte be harmadik – ezúttal súlyos, 4-1-es – vereségét. Az eredmény nem meglepetés, ám az első félidő kiegyensúlyozottabb játékképe alapján kissé váratlan. Folytatás a Győr ellen.

Az első félidőben jól tartotta magát a vendégcsapat – bár a lila-fehérek szinte végig fölényben játszottak és támadásokat alakítottak ki, sőt a vezetést is megszerezték Rajczi révén, a DVTK fel tudott állni a padlóról, és Menougong gyönyörű egyéni megoldásának köszönhetően egalizálta az eredményt a miskolci együttes.

A második félidő csak részben hasonlított az elsőre. Az Újpest ismét nyomás alá helyezte a piros-fehérek sokat bizonytalankodó védelmét, és ezúttal gólokban is megmutatkozott fölényük. Az Újpest három találatára nem érkezett válasz vendégoldalról.

A hazai győzelem várható volt, a hazai fölény is. Ám a Tornyi Barnabás regnálásától kezdve eddig magabiztos és hatásos védelem totális összeomlása meglepő és sajnálatos. Meglepő, mert a Debrecen és a Videoton ellen – az előbbi meccs végén történő rövidzárlat ellenére is – jó védekezést mutatott be az együttes. Sajnálatos, mert a működő védelem nélkülözhetetlen a pontszerzésekhez, győzelmekhez, amelyek pedig a jubileumi évben hatványozottan elvárt bennmaradáshoz. Tény, hogy nehéz a szezon eleji sorsolás – ám a riválisok, ha kismértékben is, de – gyűjtögetik a pontocskákat.

Ilyen szempontból tényleg nem szerencsés, hogy a DVTK egymás után játszik a bajnokság őszi idényének első négy helyezettjével, ám ettől immár részben függetlenül valamikor mindenképpen meg kell kezdeni a pontgyártást. A védelem – és az egész csapat – játékát egyébként jól jellemzi, hogy a négy gólt kapó, ám igazán egyikért sem okolható kapus, Malinauskas volt a vendégcsapat legjobbja – ha ő nincs, főleg az első félidőben talán nagyobb is lehetett volna a különbség.

A mérkőzést követően Tornyi Barnabás, a vendégek vezetőedzője gratulált a győzelmet megérdemelten megszerző Újpestnek. Külön kiemelte ellenfelük valóban pazar szabadrúgásgólját, ám megkérdőjelezte az azt megelőző szabálytalanságot. Az Újpest trénere, William Mc Stay méltatta a Diósgyőrt, és hangsúlyozta, hogy elégedett csapata jó teljesítményével, amellyel legyőzték vendégeiket.

Folytatás tehát március 20-án, szombaton, a Győr ellen – nem lesz könnyű mérkőzés, de a Diósgyőrnek jelenleg talán igazán egyik sem az.

 

DicsukD

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…