2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Barangoló
  • »
  • Pro Urbe díjat kapott Szikszón Szarvas István római katolikus plébános

Pro Urbe díjat kapott Szikszón Szarvas István római katolikus plébános

Pro Urbe díjjal tüntette ki Szikszó Önkormányzata Szarvas István római katolikus plébánost. A díjat Füzesséri József Szikszó polgármestere adta át az elmúlt hét vasárnapján a szikszói római katolikus templomban ahol a plébános az ezüst miséjét tartotta.

Mi, akik itt Szikszón élünk rendkívül szerencsések vagyunk- hangoztatta beszédében a polgármester. Nemcsak az egyházközösség tagjai, hanem valamennyien akik a városban élünk. Hiszen a római katolikus egyházközösség vezetője olyan különleges ember , olyan pap, aki megtestesíti Szent Pál szavait, aki így beszélt erről a hivatásról: A pap mindenkinek mindene legyen.

Szarvas István plébános úr  2014 augusztus1-én érkezett az egri érsekségről  a Szikszói Római Katolikus Egyházközösség vezetőjének. Szarvas Istvánt 1993-ban szentelték pappá. Egy évet Ózdon, majd három évet a miskolci Mindszenti Plébánián  szolgált  kaplánként. Két évet Rómában töltött, majd  visszatérve Egerbe a Szent István Rádió és Televízió igazgatója lett, és az érsekségen  ifjúsági feladatokkal is megbízták.

Szikszón harmadik  tanévét kezdi  ősszel a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola   az egri főegyházmegye fenntartásában. Valamennyiünk álma vált valóra, hogy olyan alap és középfokú intézmény működik a városunkban ahol minőségi képzés folyik, és olyan szellemiség ahol nemcsak oktatnak,hanem a diákok lelkiségével foglalkoznak- mondta Füzesséri József. Ahhoz, hogy ez az álom megvalósulhasson rengeteg munkát közbenjárást kaptunk Szarvas plébános úrtól, aki iskola létrehívásában és lelki vezetőként működtetésében, szeretetteljes, támogató , a gyerekekre és  a szülőkre egyaránt figyelő, a város közösségét támogató , a város életét fejlesztő intézményt hozott létre.

Szikszó Önkormányzatának képviselő testülete ezért határozott úgy, hogy hálájuk és megbecsülésünk jeléül a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola alapításában végzett munkájáért, sikeres működtetésében való részvételért, a katolikus egyházközösség és a város közösségi életérért végzett kiemelkedő tevékenységéért Szarvas István plébánost Pro Urbe díjban részesíti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek