2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Megújult az újgyőri szolgáltatási központ

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „MESZEGYI – Újgyőri Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése” című projektjében az Andrássy úti szolgáltatási központ épületét korszerűsítette.

 Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, időskorúak ellátásának helyet adó Újgyőri Szolgáltatási Központ az Andrássy út 10. szám alatt. A projektben az ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, valamint energiahatékonysági korszerűsítése történt meg.

 

A beruházás részeként némileg módosult az épület belső elrendezése: a válaszfalak helyett a helyiségeket könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton falakkal választották el. A korszerűtlen nyílászárókat új, az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték. Az épület homlokzatát szigetelték, valamint elvégezték a helyiségek festését és burkolását.

Az akadálymentesség biztosítása érdekében mozgássérült parkoló, bejárati rámpa, akadálymentes mosdó készült, a gyengénlátók segítésére pedig színkontrasztos vezetősávokat alakítottak ki.

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként javul az ellátások minősége, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzete. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jött létre.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 47.656.376 Ft.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek