2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Sikeres volt a kórházi integráció

„SIKERES KÓRHÁZI INTEGRÁCIÓ” címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Németh László
Állami Egészségügyi Ellátó Központ  főigazgatója és dr. Tiba Sándor a Borsod-A.-Z.. Megyei Központi Oktatókórház főigazgatója, aki április 1-től tölti be ezt az új posztot.

Mint megtudtuk Németh László főigazgatótól: „Egyértelműen sikeres volt a miskolci és a megyei kórház integrációja, amelynek eredményeként április 1-jével létrejött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. A miskolci centrumkórház létrejöttével egy új működési formát akarnak bevezetni az egészségügyben. Egy olyan megaintézmény jött létre, amelyben gyakorlatilag a fellelhető betegségek 95–98 százaléka gyógyítható. A miskolci integráció a legjobb példája a hatékony együttműködésnek, hiszen szűk egy hónappal ezelőtt történt, hogy dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár bejelentette a két kórház egyesítését és ma már arról beszélhetünk, hogy az új kórház működik, a benne dolgozók megkapták az első fizetésüket és zökkenőmentesen megtörtént az átállás.”

Azt is hozzá kell tennem, mondta el Dr.Tiba Sándor, a megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, hogy jelenleg 2,2-2,4 millió járóbeteget látunk el évente, s ha a megye lakosságát vesszük akkor ez azt jelenti, hogy átlagban háromszor-négyszer megfordul nálunk minden lakos. 

Fontos tehát hogy az átállás ilyen zökkenőmentesen megtörtént.Olyan szervezőmunkát végeztünk el négy hét alatt, ami – úgy gondolom – párját ritkítja.
A főigazgató szerint óriási tudásbázis jött létre az összevonás révén, amely szellemi potenciálként előrevetíti a nagyobb ívű fejlődés lehetőségét.

Újságírói kérdésre azt is megtudtuk, hogy a Megyei Kórház korábbi főigazgatója Dr. Csiba Gábor státusza megszűnt, és a belügyminiszter miniszteri biztosaként  a börtönkórház helyének megtalálása és kialakítása lesz az új feladata.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…