2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A KKM elítéli a stockholmi terrortámadást

Elítéljük a stockholmi terrortámadást; a svéd emberek számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
A sajtófőnök úgy fogalmazott: „megdöbbenve értesültünk a stockholmi terrortámadásról, Svédország mellett állunk ezekben a nehéz órákban”.  Felfoghatatlan, hogy ártatlan emberek az egyik pillanatban még jókedvűen sétáltak, vásároltak a belvárosban, a következő pillanatban pedig brutális támadás áldozataivá váltak – írta. Menczer Tamás hangsúlyozta: „elítéljük ezt az aljas cselekedetet”, együtt érzünk az áldozatokkal, a sérülteknek jobbulást kívánunk.   Biztosítjuk a svéd embereket arról, hogy számíthatnak Magyarországra a terrorizmus elleni harcban – áll a sajtófőnök közleményében. Péntek délután sétálóutcába hajtott egy furgon Stockholmban, és legalább három embert halálra gázolt, sokakat pedig megsebesített. Stefan Löfven svéd miniszterelnök az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „minden jel szerint” terrortámadást követtek el a kisteherautóval. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek