2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kutyamenhely lesz Szikszón

Az elmúlt hónapokban egyre több kóbor állattal találkoztak az emberek Szikszón. Ezért is fogott össze Szikszó Önkormányzata a helyi civil állatvédőkkel azért, hogy megoldást találjanak erre  a problémára.

Takács Lászlóné  Szikszó alpolgármestere arról beszélt , hogy az állatok és az emberek védelmében is fontos megtenniük azt: hogy felmérjék az állapotokat.  Sajnos azt kellett tapasztalniuk, hogy sok ember vállal úgy kutyát Szikszón, hogy nem gondoskodik róla.  Októberben egy bejárás során 12 kóbor ebet fogtak be , amelyet a mérai szociális szövetkezet állatmenhelyére szállították. A kutyák sorsát azóta is nyomon kísérik:  három állatot már örökbe is fogadtak.

Takács Lászlóné úgy véli : a tapasztaltok azt mutatják, hogy jó döntése volt az önkormányzatnak az, hogy közmunka program keretében egy húsz férőhelyes  kutyamenhelyet hoznak létre a városban. A terv szerint márciusra már elkészül . De továbbra is fontosnak érzi azt, hogy a kutyatulajdonosok vállaljanak felelősséget a házi kedvenceikért.  Ezt hatósági módon is elősegítik. Az állatvédők számára egy chip leolvasót vásárolt az önkormányzat azért, hogy ezzel beazonosítsák  és visszajuttassák  a gazdákhoz az elkóborolt ebeket.

A napokban  kétszáz gazdának megy ki   levél Szikszón azért, hogy felhívják a  figyelmüket  az állattartási körülmények biztosítására, a kutyák oltási lapjainak és a chipet igazoló dokumentáció bemutatására.

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek