2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Holnap: Autómentes Nap Miskolcon

Rendben zajlik a Miskolci Mobilitási Hét rendezvénysorozata, mely az elmúlt hét péntekén az eljutási versennyel indult. Már eddig is több ezren éltek a gazdag programkínálat lehetőségeivel. Több százan kerékpároztak és gyalogoltak a teljesítmény túrákon, éltek a lehetőséggel, hogy két kerékkel érkezve kedvezménnyel léphessenek be például a Miskolci Állatkertbe, és kulturális intézményekbe. Futottak a termelői napra látogatók és kerekeztek az egyetemi sportnap résztvevői.

Hétfőtől három városrészben – Kilián, Avas, Komlóstető – szintén sok száz diák és család próbálta már ki a különböző mozgásformákra alkalmat adó játékos sporteszközöket, illetve számot is adhattak közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi ismereteikről.

 

Csütörtökön, az Európai Autómentes Napon egész napos programfolyam vár minden korosztályt. Autós közlekedéstől a következő útszakaszokat zárják le: Hunyadi János utca Városház tér és Dayka Gábor utca közötti szakasza, valamint a Bartók Béla tér. Ellenben egész nap ingyenes utazási lehetőséget kapnak az MVK Zrt. járművein az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik. Ne lepődjünk meg, ha ebből az alkalomból 10-18 óra között az Ikarus 620-as veterán autóbusz, vagy a 151-es pályaszámú FVV (Bengáli) villamos érkezik a megállóba és arra szállhatunk fel.

 

A Városház téren 9 órakor az óvodásokat valamint a Mobilitási Futásra várják az általános és középiskolásokat. Aszfaltrajzverseny, játékos versengések, kicsik két és négy keréken ügyességi versenye zajlik. Ugyancsak kilenctől tekerhetnek a „Miskolci Csajok a Bicajon”. Ez egy váltókerékpározás, fél órás váltásban bátorító tekerés a nőtársak számára. 9:45 Közös fittnes edzés a Miskolc Steelleaders csapatával, tíztől Mobilitási CSAPAT verseny általános- és középiskolák csapatai számára. 10:30-tól buszhúzó verseny, famászó verseny, kerékpár ügyességi, asztali foci, páros gyorsasági kerékpárverseny, hevederen való egyensúlyozás, utcai kosárverseny, lépkedjünk, mobilitási TOTÓ

Nevezni a koordináló szervezet email címén lehet: factoryarena@gmail.com

Nem marad el a magánszemélyek számára részvételre alkalmat adó Mobilitási PONTGYŰJTŐ játék sem. Az idei kínálat: kerékpáros, BMX, roller, görkori, gördeszka, KRESZ ügyességi versenyek, energia bringa, fajátékok, tekerj egy turmixot!, szerencsekerék, KRESZ-társas, ÖKO graffiti, ÁNTSZ egészségügyi állapotfelmérés, tekerj és töltsd fel a telefonod, óriás társasjátékok, mobil kötélpálya, kooperációs játékok ejtőernyő segítségével, információs tanácsadás, kreatív foglakozások, labdajátékok, pontjátékok…

Néhány év kihagyás után bizonyára ismét izgalmas lesz a 13 órakor kezdődő alternatív közlekedési eszközök versenye, kettőtől eredményhirdetés során ismerhetjük meg a legszellemesebb alkotásokat.

Az idén a munkahelyi és felnőtt csapatokat is játékos-sportos versenye invitálják a szervezők: 14:00-15:00 buszhúzó verseny, famászó verseny, kerékpár ügyességi, asztali foci, páros gyorsasági kerékpárverseny, hevederen való egyensúlyozás, utcai kosárverseny, lépkedjünk, mobilitási TOTÓ  várja őket. Valamennyi versenyző csapat, pontgyűjtő ajándékokat, díjat vehet át.

Érdemes majd megkeresni a Városház téri parkolóban a Schwinn Csepel KRESZ kerékpár flotta bemutatóját, ez alaklomból ki lehet majd próbálni a 3D-s/ittas vezetés szemüveget. A kisebbeket a Vaga Banda kosaras játszóháza várja és láthatjuk a Factory kerékpárépítő nyári táborának járgányait is. Szerepel még a kínálatban: MVK totó az MVK standnál, Miskolci Rendészet lovas bemutatója, Miskolc Sketchers – Unofficial (utcai közösségi rajzolás),

Játszóház, „Legyetek jók, ha tudtok!” – drogprevenciós sátor, kitűző készítés, parabikok és ha netán meghibásodna a bringánk, a helyszínen rendelkezésre áll majd kerékpár szerviz is.

A Kormányhivatal Környezetvédelmi Mérőközpont mérőbusza levegőtisztaság-védelmi mérést végez a Városház téren szeptember 19-23-között, és Vöröskereszt elsősegély bemutatót tart.

Az egyik legizgalmasabb program egy óriás trambulin kipróbálási lehetősége lesz a legvagányabb gyermekek és felnőttek számára.

Az egy hetes rendezvénysorozat 17 órakor induló XX. CRITICAL MASS-sal zárul. Gyülekezés 16:45-től, indulás 17:00 órakor a Sportcsarnok elől. Lámpa használata ajánlott! Visszaérkezés kb. 18:30-kor a Városház téri KerékBárhoz, ahol falatozva, beszélgetve, akár értékelni is lehet az idei, miskolci Mobilitási Hét rendezvénysorozatát.

 

Minden érdeklődőt szertettel várnak a szervezők!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek