2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szikszó újabb nemzetközi sikere

Szikszóra látogatott Mongólia napokban kinevezett magyarországi nagykövete  dr. Batbayar Zeneemyadar. Az első vidéki útjának tapasztalatait csütörtökön egy sajtótájékoztatón osztotta meg.

Füzesséri József Szikszó polgármestere arról számolt be: mindig nagy öröm  a nemzetközi  befektetők érdeklődése  a város iránt. Szikszó gazdasági növekedése számos országból hozott már érdeklődőket a településre, de Mongólia kapcsolatfelvétele Szikszóval rendkívüli. A nagyköveti látogatáson nemcsak az ipari parkot és területet mutatták be, hanem egy  nem mindennapi  kezdeményezésről a Tokaj- Szikszó Ipari Park megvalósulásról  is tájékoztatták.  Bízik benne, hogy Szikszó lesz az a kapu, amelyen keresztül mongol befektetők érkeznek az országba.


dr. Batbayar Zeneemyadar
magyarul beszélt a sajtónak a tapasztalatairól. Kiderült ugyanis a nagykövet a jogi doktor, és az egyetemet Budapesten végezte el . Így számára nagy  megtiszteltetés , hogy a szülőföldjét hazánkban képviselheti. Az első benyomása alapján úgy látja : számos kapcsolódási pont lehet a jövőben a város és a hazája ,  a mongol és magyar üzletemberek között.

A mai látogatáson az is eldőlt, Szikszó egy gazdasági és kulturális együttműködési szerződés kidolgozásába kezd, amit várhatóan néhány hónap múlva alá is írnak majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek