2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Önkormányzati lakásokat kapnak a számozott utcaiak

A Fidesz megszavazta: önkormányzati lakásokba költöztetik azokat, akiket kilakoltattak a számozott utcákból. A miskolci városvezetés ráadásul még lakbért sem kér, csupán úgynevezett üzemeltetési hozzájárulást kell fizetni. Az erről szóló bizottsági előterjesztésre egyedül a Jobbik mondott nemet.
Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője a számozott utcáknál tartott tájékoztatóján elmondta: az önkormányzat első körben 30 lakást ad át ingyenes használatra a Máltai Szeretetszolgálatnak azzal a kikötéssel, hogy az ingatlanokba csak számozott utcaiak költözhetnek, akiknek lakbért nem, csupán üzemeltetési hozzájárulást kell fizetniük. Ez azt jelenti, hogy a Máltai állja a rezsit, amihez a lakók egyéni megállapodástól függően járulnak hozzá valamennyivel. Jakab hangsúlyozta: a szervezetet az önkormányzat több tízmillióval támogatja, vagyis a számlát végső soron a miskolciak fizetik.

A politikus szerint mindez része a Kriza-féle színháznak: a városvezetés látványosan kilakoltatja a számozott utcákban élőket, mondván, hogy nem fizetik a rezsit, majd beköltöztetik őket egy másik önkormányzati lakásba, ahol ezt már nem is várják el tőlük. Ráadásul a lakáskerettel az a Máltai gazdálkodhat, amely eddig a felzárkóztatás terén semmilyen eredményt nem tudott Miskolcon felmutatni, vagyis az új lakások is jó eséllyel az enyészeté lesznek, véli Jakab Péter.

Szerinte ahhoz, hogy ez ne így legyen, az önkormányzatnak inkább a Tiszavasváriban sikeresen működő Becsület Légiójával kéne együttműködnie, az Orosz Mihály Zoltán vezette szervezet ugyanis tízmilliós támogatások nélkül ér el látványos sikereket az integráció terén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…