2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Nyolcgólos vereség az Újpesttől

Nyolcgólos vereség az Újpesttől

Nyolcgólos vereség az ÚjpesttőlA magyar férfi jégkorong OB-1 középszakaszának harmadik mérkőzésén másodszor szenvedtek vereséget a Miskolci Jegesmedvék, a borsodi megyeszékhelyre látogató, MOL-négyesdöntőn második helyezést elért Újpest csapata fölényesen, 9-1-re győzte le a Macikat.

Gyenge játékkal kezdték a csapatok a küzdelmet – míg a lila-fehérben jégre lépő vendégek kissé fáradtnak, addig a miskolciak ötlettelennek tűntek. Ez alaposan rányomta az első harmadra a bélyegét, a húsz perc alatt – az újpestiek révén – mindössze egy találatot láthatott a mérkőzésre kilátogató kb. hatszáz ember.

A játék képe a második rész elején sem változott, a csapatok csak gólhelyzetekig jutottak – egész a harmincadik percig, amikor az Újpest ismét a miskolciak kapusának hálójába lőtte a korongot. Innentől aztán nem volt megállás, a vendégek magukhoz tértek, az MJSSE pedig képtelen volt számottevően változtatni játékán és a szürkén kívül némi egyéb színt vinni – egyébként szép számmal kialakított – támadásaiba.

A Jegesmacik mintha pályán se lettek volna – 4-0-lal zárták az újpestiek a második harmadot. Az utolsó húsz percben sem változott sok minden, átlagosan négypercenként szerzett gólt a vendégegyüttes, amely döbbenetes precízséggel értékesítette helyzeteit. A kapuscsere sem segített a miskolciakon, az ötvenedik perc előtt már 8-0 volt az Újpestnek.

A nézők egy része már a hetedik után elindult hazafelé, így nem láthatták a Jegesmedvék szépségdíjas szépítő találatát, Sike Zoltán találatát több, palánkról vagy kapusról visszapattant kísérlet előzte meg.

Ám a hazaiak még ennek sem örülhettek, hisz öt perccel később ismét gólt szerzett az Újpest. Ezt követően már egyik fél sem erőltette különösebben a játékot (nem mintha a Macik korábban villogtak volna), így maradt a 9-1-es vendéggyőzelem, amely annak ellenére megalázó, hogy az Újpest kétségkívül jobb, és tapasztaltabb csapat a Miskolci Jegesmedvéknél.

A mérkőzés legjobb játékosa miskolci oldalról a gólszerző Sike lett, az Újpestből pedig a kapus Becze Zoltán lett – meglepő ez egy olyan meccsen, ahol a csapat kilenc gólt szerzett, melyből többen is legalább három kanadai ponttal vették ki a részüket – ám az edzők ezen döntése is jelzi, hogy a miskolciak azért legalább részben „jégen voltak” – különösen az első harminc percben – a lila-fehérek ellen.

Az MJSSE most szusszanhat egy kicsit, a következő középszakasz-mérkőzést ismét a Ferencváros ellen játszhatja, szintén hazai pályán, február 5-én, pénteken, 18:00-ás kezdéssel.

Mindemellett gratulálunk a Fehérvár jégkorongcsapatának, amely ausztriai pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét elérve, a Ljubljana elleni 5-3-as győzelemmel bejutott az osztrák jégkorongbajnokság rájátszásába. Sok sikert kívánunk nekik.

Dicsuk Dániel

Fotók: Stiber Judit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…