2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Tömegverekedés Hangácson: hat embert vettek őrizetbe

Tömegverekedés Hangácson: hat embert vettek őrizetbe

Tömegverekedés Hangácson: hat embert vettek őrizetbeHat embert vett őrizetbe a rendőrség a Borsod megyei Hangácson történtek miatt, ahol két ember meghalt és többen megsérültek egy tömegverekedésben szombatra virradóra – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. Egyedné Novodonszki Éva a részletek kapcsán közölte: öt főt több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe, egy embert pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Hozzátette: valamennyi őrizetbe vett személy esetében kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

 

A szóvivő korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy két ember meghalt és többen megsérültek egy tömegverekedésben az elmúlt éjjel a borsodi Hangácson, a rendőrség a két, egymásnak esett tábor valamennyi tagját előállította.

Hangács belterületén előbb összekapott, majd botokkal, karókkal egymásnak esett két társaság, a tömegverekedésben egy 40 és egy 31 éves férfi halt meg, többen megsérültek. A sérülteket kórházba szállították, ellátásuk után azonban már valamennyien elhagyhatták az egészségügyi intézményt. Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, fel sem merült annak a gyanúja, hogy etnikai indíttatású volt a bűneset.

A RomNet hírportál szombati értesülése szerint a botokkal és karókkal agyonvert két fiatalember roma származású volt. Mint hozzáteszik: a két halálra vert ember 15-20 támadója között szintén volt két roma származású elkövető. A támadásban életét vesztett 40 éves férfi a helyi, hangácsi települési önkormányzat képviselője volt – írta a RomNet.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek