2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Miskolc ifjú szónokai

Miskolc ifjú szónokai

Miskolc ifjú szónokaiMiskolc – A hazaszeretetről szólt az ifjú szónokok beszéde második miskolci szónokversenyen.

Miskolc Város Ifjú Szónoka” címmel szervezett megyei szónokversenyt a miskolci önkormányzat és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara tegnap délután végzős középiskolás diákok számára. A verseny szervezői az anyanyelvi műveltség és a szónoki képességek fejlesztését tűzték ki célul, valamint azt, hogy a fiatalokat felkészítsék a későbbi közéleti szerepvállalásra, hangzott el az esemény előtti sajtótájékoztatón. Összesen 18 diák jelentkezett a versenyre. Feladatuk négyperces, szabadon előadott beszéd volt, melynek témája a hazaszeretet, Petőfi Sándor: Honfidal című versének egyik versszaka alapján.

 

Öt szempont

A zsűri öt szempont alapján értékelte az ifjú szónokokat: pontozták a tiszta, magyar beszédet, a tagolást, a logikus érvelést, a meggyőző előadásmódot és végül az összhatást. Az első hat helyezett a város kiadványaiból nyert egy-egy könyvcsomagot és könyvutalványokat kapott, az az ifjú szónok, aki első helyen jelentkezik az egyetem jogi karára, és felvételt is nyer nappali tagozatra, a kar 100 ezer forintos Primus Ösztöndíját nyeri el, a szónokverseny győztese pedig képviselheti Miskolcot a XII. Országos Kossuth Szónokversenyen.

Forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…