2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kerékpárút 60 millióért két évre

Két évvel ezelőtt épült meg a Martin-Kertvárost Szirmával összekötő kerékpárút. Ennyi idő alatt tönkre is ment, álltja Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Az ellenzéki politikus keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a beruházásra szükség volt, hiszen számos baleset történt, melynek rendre kerékpárosok voltak a sérültjei. A közlekedők biztonságát azonban ma már maga a kerékpárút is veszélyezteti, amely a gyenge minőségű kivitelezésnek köszönhetően használhatatlanná vált, véli a képviselő.

Jelezte azt is, helyi lakosok beszámolója alapján a kerékpárutat tarkító repedéseknek és deformálódásoknak köszönhetően több baleset is történt a közelmúltban. Szerinte a közel 60 millió forintból megépült út két év után úgy néz ki, mintha 20-25 évvel ezelőtt épült volna. Ezek után a politikus választ vár: ki volt az a kivitelező, aki ilyen munkát adott ki a keze közül, alkalmas-e arra, hogy állami, önkormányzati munkákat végezzen el? Ki volt az a műszaki ellenőr, aki a kivitelezést ellenőrizte, és ki volt az, aki a silány munkát átvette? Végezetül arra is kíváncsi volt: ki volt az, aki ennek a munkának a kifizetését engedélyezte?

Egyed Zsolt szerint fontos a közvélemény tájékoztatása az érintettek részéről, mivel ez nem más, mint a közpénzek felelőtlen elherdálása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek