2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztrománia
  • »
  • Melyik pálinka lesz az ország legjobb pálinkája, Nemzeti Kincse 2010-ben?
Melyik pálinka lesz az ország legjobb pálinkája, Nemzeti Kincse 2010-ben?

Melyik pálinka lesz az ország legjobb pálinkája, Nemzeti Kincse 2010-ben?

Melyik pálinka lesz az ország legjobb pálinkája, Nemzeti Kincse 2010-ben?A magyar nyelvű felhívás mellett napokon belül több nyelven (angol, német, olasz, román, szerb, szlovén, szlovák, horvát) is olvasható lesz a versenykiírás. A versenyszabályzatot angol nyelven is közzétesszük.

A tavalyi Magyar Országos Pálinka Versenyre 7 országból – Magyarország, Románia /Erdély/, Szlovákia /Felvidék/, Szerbia /Vajdaság/, Németország, Kína, Ausztrália – 701 gyümölcspárlat, a Kizárólag Pálinka és Gyümölcspárlat Alapú Italok, Likőrök Nemzetközi Versenyére 23 nevezés érkezett.

Idén az első jelentkező a Stählemühle Pálinkafőzde Németországból.

Az első beérkezett minta Gál Péter bérfőzető magánszemély Kiffer körtepálinkája Soltvadkertről.

Az első gyulai versenyző Dinya Imre, aki a „B” bérfőzető magánszemély kategóriában szilvapálinkájával indul a 2010-es versenyen.

A verseny tétje óriási, hiszen Magyarország legjobb pálinkája megőrzendő nemzeti kincsként kerül be a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főbejáratánál felállított pálinkás vitrinbe, immáron ötödikként a 2006. évi (Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. – Szeder pálinka), a 2007. évi (Bolyhos és Fia Bt. – Cigánymeggy pálinka), a 2008. évi (Szicsek Pálinkafőzde Kft.– Ágyas Körte pálinka) és a 2009. évi (Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde – Prekop Gönci Barack pálinka) ország győztes pálinka mellé.

A tavalyi versenyhez képest jelentős változás, hogy a verseny főszervezője ellenőrizni fogja a kereskedelmi forgalomba került versenypálinkák esetén, a verseny során feltüntetett tételszámot, továbbá azt, hogy ugyanaz a pálinka került-e forgalomba, ami elindult a versenyen.

Az ünnepélyes eredményhirdetés időpontja: 2010. április 17. /Helyszín: Gyula, Vár udvar/

A Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen (Gyula, Budapest) 2002-ben adtuk ki először az Ország Legjobb Kereskedelmi Pálinkája és az Ország Legjobb Bérfőzött Pálinkája díjakat. A verseny fővédnöke Dr. Habsburg György, a Magyar Köztársaság nagykövete az Európai Unióban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…