2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Kilencvenöt alkotás versenyez a 41. Magyar Filmszemlén

Kilencvenöt alkotás versenyez a 41. Magyar Filmszemlén

Kilencvenöt alkotás versenyez a 41. Magyar FilmszemlénÖt kategóriában 95 alkotás száll versenybe a február 2-án kezdődő és 8-áig tartó 41. Magyar Filmszemlén – mondta Novák Emil, a szemletanács elnöke a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A filmszemlét, amely idén egy nappal rövidebb lesz, mint a korábbiak voltak, Garas Dezső nyitja meg a Palace MOM Parkban – közölte az MTI kérdésére Novák Emil. A megnyitó „szigorúan mozi” jelszóval rendhagyó lesz, aznap este több teremben is levetítik Jancsó Miklós – a versenyben egyébként nem induló – Oda az igazság című alkotását. A mustrát záró díjátadó gála a Sportmax 2 sport-, szabadidő- és rendezvényközpontban lesz.

A szemletanács elnöke szerint idén a legizgalmasabb verseny a kisjátékfilmek között ígérkezik, ebben a kategóriában 33 alkotás szerepel. Kiemelte a dokumentumfilmes termést is, itt a 169 nevezett alkotásból 30-at tartott versenyben az előzsűri. A nagyjátékfilmek között 16, a tévéfilmek között 9, a tudományos-ismeretterjesztő filmek kategóriájában pedig 7 mű szerepel a versenyprogramban.

A Palace MOM Park mellett idén is az Uránia Nemzeti Filmszínház a szemle másik helyszíne; az információs és egyéb vetítésekkel együtt egy hét alatt csaknem 200 filmet vetítenek majd le. A filmszemle egyébként vidéki vetítésekkel már január 29-én megkezdődik; idén Keszthely, Gyöngyös, Veszprém és Balassagyarmat a vidéki helyszín.

A nagyjátékfilmes vetélkedésben indul új filmjével többek között Dyga Zsombor, Hajdu Szabolcs, Pacskovszky József és Sas Tamás is.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek