2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Magyar gondolatébresztő

Az 1954-ben született, a Sorbonne-on vegyészdiplomát szerzett, napjainkban matematika és fizika tanárként dolgozó Kondor Vilmos csupán 2008-ban, vagyis meglehetősen későn kezdte írói pályafutását. Azóta több népszerű regénysorozata jelent meg, a Bűnös Budapest című ciklusa, melynek első kötete a Budapest Noir, számos nyelvre került lefordításra és meghozta Kondor számára a külföldi ismertséget is. Legújabb regénye A bűntől keletre című krimije 2015-ben jött világra, és könyvei közül elsőként már ebook-formátumban is elérhető. Kondor krimije egy humoros, vérbeli szatíra a magyar aktuálpolitikáról.

A történet szerint 2015-ben a magyar miniszterelnök rejtélyes módon belefullad egy tál levesbe. A közvéleményt felborzoló kellemetlen halálesetet követően, Ferenczy nyomozó akcióba lendül, hogy fényt derítsen a tragédia körülményeire és a lehetséges elkövetőkre. Vajon ki áll a gyilkosság hátterében? A rejtély kiderítése csupán a nyomozó rátermettségén múlik…

Kondor regénye egy alapos, aktuális és keserédes társadalomkritika a javából. Humoros hangvételének köszönhetően senki ne csodálkozzon, ha hangos nevetésben tör ki olvasása közben. A bűntől keletre egy rendkívül dinamikus krimi, ahol a cselekmény könnyen magával ragadja az olvasót, akinek majd feltehetőleg külön élvezetet jelent, hogy számos közéleti szereplőre ráismerhet a sorokat olvasva.

A regény főhőse, Ferenczy nyomozó roppant elszánt módon végzi munkáját, nem félve az általa vállalt kockázatoktól. A regény karakterábrázolása kitűnő, így az olvasó nem csupán közel érezheti magához az egyes szereplőket, hanem azok valósággal megelevenednek lelki szemei előtt. Kondor elképesztő hitelességgel festi le a kortárs Magyarországot, mely természetesen az általunk ismert ország szatírával fűszerezett képmása.

A bűntől keletre tetszeni fog mindazoknak, akik szívesen olvasának egy kortárs krimit, és szeretnének sírva-kacagni a magyar politikai életen, valamint a társadalmi helyzeten. Kondor regénye nem csupán egy tehetséges író által megírt, a műfajában kiemelkedő könyv, hanem egyben egy felhívás az olvasóknak arra, hogy kezdjenek el reflektálni a magyar helyzettel kapcsolatban, ezáltal kiváló gondolatébresztő is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek