2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Jobbik:Korrupcióval gyanúsítják a fideszes polgármester kabinetvezetőjét

A Jobbik már Endre Szabolcs, Romanek Etelka esztergomi fideszes polgármester kabinetvezetője alkalmazásának kezdetekor felhívta a városvezető figyelmét, hogy korábbi, kiskunfélegyházi jegyzői tevékenysége miatt nyomozás folyik a kabinetvezető ellen. Akkor azt javasoltuk, hogy a kabinetvezető a nyomozás lezárultáig maradjon próbaidőben. Nyomatékosan, többször kértük Romanek Etelkát, hogy tájékozódjon a feljelentésekkel kapcsolatosan, amelyhez minden birtokunkba került hivatalos anyagot megküldtünk részére.

A kabinetvezetői posztra Endre Szabolcsot a fideszes polgármester egyetértési jogával nevezték ki, de az előző munkáltató megkérdezése nélkül. Véleményünk szerint városunkban felelős posztot betöltő vezető nem tevékenykedhetne az előző munkáltató írásbeli referenciája nélkül, főként, ha az illető „messziről érkezett”!

A rendőrség most a térfigyelő kamerák körüli visszásságok ügyében meggyanúsította a fideszes polgármester kabinetvezetőjét, két másik ügyben, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, valamint az 5-ös főút mellett épülő kerékpárút építésével kapcsolatos közbeszerzési ügyekben a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján hivatali visszaélés miatt szintén felmerül a fideszes polgármester kabinetvezetőjének büntetőjogi felelőssége.

Esztergom fideszes polgármesterének, Romanek Etelkának vállalnia kell a felelősséget saját személyi döntéséért! A Jobbik azt kéri, hogy a város jó hírének megőrzése érdekében a polgármester indítsa meg kabinetvezetője ellen a méltatlansági eljárást.

Stámusz Andrea, a Jobbik esztergomi képviselője és Zentai Plajner Zsolt, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek