2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Újabb „menekülttábort” nyit a kormány lakott területen belül

A Magyar Közlöny tegnapi számából derült ki, hogy a kormány menekültügyi őrzött befogadó központot hoz létre Kiskunhalason. A dél-alföldi településen az utóbbi hónapokban már jelentősen megszaporodott a migránsok száma, akiket ráadásul a kormány elképzelései szerint lakott területre helyeznének. A helyiek félnek és joggal kérik számon a kormányon, hogy miért a város határán belül nyitnak újabb menekültügyi intézményt.

Az Orbán Viktor aláírásával megjelent rendelet szöges ellentétben áll a miniszterelnök korábbi nyilatkozatával miszerint be kell zárni a menekülttáborokat. Jól láthatóan a Fidesz legújabb taktikája a migránskrízis leplezésére, hogy az orwelli újbeszélhez hasonlóan új kifejezésekkel illeti a lakott területen belüli menekülttáborokat. Ennek jegyében hozzák létre Budapest kellős közepén a „tranzitterületeket”, valamint Kiskunhalason a „menekültügyi őrzött befogadó központot”.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a migránsok lakott területen belüli elhelyezését, tartsa be azt a kormányrendeletet, ami Szerbiát biztonságos országgá nyilvánította, a migrációs krízis elcsendesedéséig függessze fel a Dublin III. egyezmény alkalmazását, és azonnal fordítsa vissza a gazdasági bevándorlókat a határon.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik kiskunhalasi választókerületi elnöke, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum