2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szervezeti átalakulás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál

2015. április 1. napjától (a kormányhivatali szervezetrendszeren kívüli területi államigazgatási szervek közül) az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség, valamint a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Miskolci Bányakapitánysága beolvadt a Kormányhivatalba. Ettől a naptól e szervek feladatait a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal látja el, azok a Kormányhivatal szervezeti egységeiként folytatják tevékenységüket. Két további szerv – a Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár részlegesen integrálódott. A Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságától a család- és lakhatási támogatásokkal kapcsolatos ügyek, míg az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a baleseti megtérítési eljárások, az üzemi balesetekkel kapcsolatos eljárások, az anyatej elszámolásával és a keresőképtelenséggel összefüggő felülvizsgálatok ügyeinek intézése kerültek át a Kormányhivatalba.

A területi átalakítás során a Kormányhivatal belső átszervezése is megtörtént, ennek eredményeként a Kormányhivatal a kormánymegbízott által közvetlenül vezetett szervezeti főosztályokból és a járási hivatalvezetők által vezetett, járási hivatalokból áll.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban 2015. április 1. napjától, a következő szervezeti egységek működnek:
Kormánymegbízotti Kabinet
Védelmi Bizottság Titkársága
Belső Ellenőrzési Osztály

Főosztályok:
– Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály: a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, a Közlekedési Felügyelőség és a Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóság, továbbá a volt Bányakapitányság összeolvadásából jött létre.
– Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály: Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, valamint a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság feladatait látja el.
–  Népegészségügyi Főosztály, a korábbi Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv bázisán jött létre.
– Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály: Az Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv, a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság és a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv összeolvadásából alakult ki.
– Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, a Szociális és Gyámhivatal és az Igazságügyi Szolgálat feladatait viszi tovább, melyhez a lakáscélú állami támogatási feladatok is hozzá tartoznak.
– A Munkaügyi Központ és a Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv feladatait a Foglalkoztatási Főosztály látja el.
– Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség feladatait ellátó szervezeti egység.
-A Földművelésügyi Igazgatóság és az Erdészeti Igazgatóság feladatait jelenleg
–  Földhivatali Főosztály a Földhivatal bázisán jött létre.
– Az Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal feladatainak ellátásán túl általános és megyei hatósági, oktatási és törvényességi felügyeleti feladatellátással foglalkozik.
– Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály A gazdasági, pénzügyi, számviteli és informatikai feladatokat  látja el.
– A Jogi és Koordinációs Főosztály a humánpolitikai, jogi és perképviseleti, valamint a koordinációs feladatok összevonása révén jött létre.

Járási Hivatalok:
Cigándi Járási Hivatal
Edelényi Járási Hivatal
Encsi Járási Hivatal
Gönci Járási Hivatal
Kazincbarcikai Járási Hivatal
Mezőcsáti Járási Hivatal
Mezőkövesdi Járási Hivatal
Miskolci Járási Hivatal
Ózdi Járási Hivatal
Putnoki Járási Hivatal
Sárospataki Járási Hivatal
Sátoraljaújhelyi Járási Hivatal
Szerencsi Járási Hivatal
Szikszói Járási Hivatal
Tiszaújvárosi Járási Hivatal
Tokaji Járási Hivatal

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek