2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vona az N1 TV-ben: Népszavazás dönthessen a bevándorlási kvótáról!

A Jobbik már korábban is kijelentette, hogy az Európai Bizottság által javasolt bevándorlási kvóta tervét elfogadhatatlannak, hazánkra nézve végzetesnek tartja. Időközben ugyan megjelent egy javaslat, ami elsőre úgy tűnik, hogy a jelenleginél kedvezőbb helyzetet teremtene, ám a valóság ennél sokkal bonyolultabb.
A tervezet szerint ugyan tényleg alacsonyabb lenne a tavalyi számnál a hazánknak kötelezően befogadandó menekültek száma, ám a 2012-es és különösen az azt megelőző évek számaihoz képest jelentős emelkedést mutat. Ismerve az uniós döntéshozatali, valamint stratégiai folyamatokat, a mézesmadzag elhúzása után jó eséllyel jönne a feketeleves is. Az Európai Unió nyugati, nagy tagállamai nem véletlenül álltak elő ezzel a tervvel, hiszen belpolitikai nyomás van rajtuk a menekültek és bevándorlók elviselhetetlenül magas száma miatt. Ez a helyzet a közeljövőben csak rosszabbodni fog, így ha a kvótát tényleg elfogadja az Unió, akkor évről évre Damoklész kardjaként lebeg majd a fejünk felett a kvótaszámok drasztikus emelésének lehetősége.

Az N1 TV (http://www.n1tv.hu) pénteki műsorában ezért azt javasoltam, hogy amennyiben a bevándorlási kvóta beépül az EU jogrendszerébe, annak alkalmazásáról népszavazás útján dönthessenek a magyarok. A referendumon a pártok álláspontja is nyilvánvalóvá válna, egyértelműen kiderülne, hogy akarnak-e Magyarországon tömeges bevándorlást vagy sem.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek