2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Telepfelszámolás: a Fidesznek törvénytelenül sem megy, a Jobbiknak törvényesen is fog

Telepfelszámolás: a Fidesznek törvénytelenül sem megy, a Jobbiknak törvényesen is fog

A Fidesz – jogászok hadával a háta mögött – valószínűleg maga sem gondolta komolyan, hogy az általa megszavazott, Miskolc elhagyásáért kétmilliót ajánló lakásrendelet megfelel a magyar törvényeknek. A városvezetés célja nem a telepfelszámolás volt, hanem a szavazatszerzés, véli a Jobbik.


Ha nincs igazunk, akkor a Fidesz egyszerűen csak dilettáns, mondta pénteki tájékoztatóján Jakab Péter azok után, hogy a Kúria megsemmisítette a város lakásrendeletének azon részét, amely kétmillió forintot ajánlott azoknak a telepeken élőknek, akik hajlandóak elhagyni a várost. Kriza Ákos a választások előtt ezt nevezte el telepfelszámolásnak, miközben a Jobbik ingyenes gettófelszámolását elintézte annyival, hogy a jobbikosok nem ismerik a törvényeket.

Mára kiderült, a Fidesz az, aki nem ismeri a törvényeket, ezért pedig a miskolciak súlyos árat fizethetnek. A Kúria döntése ugyanis azt jelenti – mondta Jakab –, hogy a kétmillió forintért cserébe nem kell elhagyni Miskolcot, sőt, ennyi pénzből egy alacsony komfortfokozatú lakás bérleti jogát egy számozott utcai lakos könnyen egy összkomfortos lakás tulajdonjogára válthatja például az Avason. Ezek után a Jobbik arra számít, hogy a telepeken élők sorakozni fognak a 2 milliókért, hogy ingatlant vehessenek az olcsóbb városrészekben.

Jakab Péter szerint ma a telepeket egyedül a Jobbik ingyenes gettófelszámolási programjával lehet törvényesen megszüntetni, szigorú és következetes hatósági munkával. Mint mondta, a program végrehajtása sok munkával jár, de törvényes és nem kell hozzá kétmillió forint. Ezért sem érti, miért nem vette a Fidesz napirendre az erre vonatkozó jobbikos javaslatot, amit a párt korábban már a munkaterv részeként a közgyűlés elé terjesztet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…