2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A szerelem a múlt ellen

Jessica Sorensen a New York Times és USA Today többszörös bestseller írója. A Callie, Kayden és a véletlen című regénye a manapság egyre népszerűbb new adult műfajt képviseli, melynek sajátossága, hogy a felnőttkor küszöbén álló főszereplőket vonultat fel, akik jellemzően családi vagy magánéleti problémákkal küszködnek, és életükben egy komoly mérföldkőhöz érkeztek. Sorensen regénye is ezen alapszik; két hányattatott sorsú fiatal egymásra talál az egyetemi évek alatt, és egyre inkább megismerik egymás terhét és titkait.

A szerző napjaink fontos problémáit boncolgatja; többek között a családon belüli erőszak hatásait az érintettekre. A véletlen sorozat véletlenül egymásra találó fiatalok történetét mutatja be, e regény Callievel és Kaydennel foglalkozik. A Sorensen alkotta karakterek valószerűek, így az olvasó igazán közel érezheti őket magához. A regény váltatkozó szemszögben íródott, így lehetőség van mindkét főszereplő mély megismerésére. A két főszereplő múltbeli traumái borús alaphangulatot adnak a regénynek, melyen sokat javít Callie legjobb barátja, Seth, és a Callie és Kayden között alakuló szerelem.

Callie és Kayden első találkozása során a lány megmenti a fiút, amikor azt az apja éppen agyonverni készül. A fiú ezt azonban nem köszöni meg, és legközelebb csak az egyetemen találkoznak újra, ahol fokozatosan kezdenek el érdeklődni egymás iránt. Mindkét főszereplőnek titkai és sérelmei vannak; Callie is mély múltbéli sebeket őriz, melyekre fokozatosan derül fény a cselekmény előrehaladtával.

Callie-vel szörnyű dolog történt tizenkét éves korában. Azóta nagyon nehezen enged magához bárkit közel; Sethtel sikerül élete első mély emberi kapcsolatát megalapoznia, Kaydennel lassan és fokozatosan közelednek egymáshoz. Callie bakancslistát készít legjobb barátjával, azokról a számára kihívást jelentő dolgokról, amit meg akar csinálni a közeljövőben. Az az elhatározása vezet ide, hogy változtasson az életén. Callie-ről sokunk példát vehetne, hiszen a lány a fokozatosság elvét betartva birkózik meg a maga által kitűzött feladatokkal, a listában leírtakhoz tartva magát, mely konkretizálja és ’valóssá’ teszi az általa kigondoltakat.

A regény váratlan befejezéssel, igazi függővéggel zárul; Sorensen gondoskodik róla, hogy a meggyőzött olvasók epedve várják a folytatást. A sorozat várva-várt második része, melyben folytatódik a két szerelmes története várhatóan 2015-ben jelenik meg magyarul; jó hír a rajongóknak, hogy már nem kell sokat várniuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek