2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Josh Sheehan, a Nitro Circus Freestyle Motocross sztárja megküzd a gravitációval

Josh Sheehan, a Nitro Circus Freestyle Motocross sztárja megküzd a gravitációval

Travis Pastrana 2006-ban dupla hátraszaltójával került be a motorsport történelmébe, Sheehan a legendát követve, próbálja meg először a világon a tripla hátraszaltót.

Baltimore-ban a Nitro Circus április 28-ai előadásán a freestyle motocross még aktív versenyzője, Josh Sheehan megpróbálja a motorsport legveszélyesebb trükkjét, a világon elsőként, a tripla hátraszaltót.
Sheehan célja, hog ő is bekerüljön legenda, Pastrana mellé a rekordok könyvébe.
A sikeres tripla hátraszaltóhoz Sheehan-nek el kell érni a minimum 90 km/órás sebességet, a közel 100 kg súlyú motorral a 12 méter magas rámpán. A rámpa 81 fokos szögben helyezkedik el, Sheehan 25 méterre repül fel és a 20 méter magasra helyezett érkező rámpán landol.
Ez a kockázatos és veszélyes trükk hosszú előkészítést igényel, az alábbi kisfilmben bemutatunk egy rövid interjút és az előkészületeket. https://www.youtube.com/watch?v=Y_LROzhEqu8
„A Nitro Circus arról szól, hogy mindenben mi legyünk az elsők és lehetetlen küldetéseket valósítsunk meg. Bárki csinálhat bármit ezen a világon, de ez most számunkra is különleges pillanat lesz, azért izgulok én is Josh-ért. A tripla hátraszaltó egy pokolian nehéz trükk.”  – mondta Pastrana.
Pastrana volt az első, aki megugrotta a dupla hátraszaltót a 2006-os X Games versenyen, Los Angeles-ben. Pastrana volt ennek a műfajnak az úttörője, utána Sheehan Münchenben, a Red Bull X Fighters eseményen 2014. júliusában nyert ezzel a trükkel és mutatta be már számos alkalommal sikeresen.  A tripla hátraszaltó veszélyesebb és több előkészítést igényel, már a rámpa magassága is a kétszer olyan nagy, mint a dupla hátraszaltó esetében.
„Szeretem a kihívásokat, mindig próbálok valami újat csinálni, olyat, amit azelőtt még soha. Ez most egy ilyen alkalom, amely csak egyszer jön az életben, hogy előtted még senki nem csinálta meg. Engem ez inspirál és hoz lázba!” – nyilatkozta Sheehan a nagy nap előtt.

Josh Sheehan célja, hogy ő is történelmet írjon, és a Nitro Circus Moto Mayhem show 2015-ös turnéján mindenkinek bemutathassa a tripla hátraszaltót! Így a budapesti előadáson is részesei lehetünk a világszenzációnak!

Travis Pastrana és a Nitro Circus
„Lélegzetelállító show a világ legbátrabb és legőrültebb technikai sportolóinak izgalmas trükkjeivel.”
Ezt ígéri a Nitro Circus, amely az idén nyáron először látogat Magyarországra. Az előadás különleges élményt ígér a motorsport szerelmesei számára, de azoknak is, akik egyszerűen „csak” szeretnek borzongani mások bátorságán. Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – jelenti majd, aki a magyar közönség előtt is megcsillantja tudását. Pastrana mellett olyan állócsillagok is vállalták a szereplést, mint Josh Sheehan, a dupla hátraszaltó mestere, az X-Fighters bajnoka, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Sam Sinclair. A BMX szerelmeseiről sem feledkeztek el a szervezők. Olyan bringások érkeznek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. A sportolók ezúttal a levegőben törnek egyre magasabbra és távolabbra, s teszik ezt olyan sebességgel, mint előttük még senki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek