2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Bringázz a tudásért!

„Az egész országban egyedülálló campusunk, amelyre méltán lehetünk büszkék, újabb értékekkel gazdagodik” – szögezte le a Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora  az Egyetem által megvalósítani kívánt „Bringázz a tudásért! Környezetbarát közlekedés a Miskolci Egyetemen” című projekt nyitórendezvényén.

Kiemelte, hogy a fejlesztés során – közel 60 millió forint – új kerékpárutak, kerékpártámaszok és -tárolók létesülnek a campus területén. Sokak örömére az új biciklis hálózaton az intézmény fő oktatási, kulturális, sport és egészségügyi szolgáltató helyei a jelenleginél gyorsabban és biztonságosabban válnak elérhetővé.  

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja kiemelte, hogy az egyetem infrastruktúrát érintő fejlesztései sorában kiemelt jelentőséggel bír a kerékpáros közlekedés biztonságos feltételeinek megteremtése. Elmondta, hogy a két kilométeres bicikliút részben új kialakítású, részben a meglévő közúthálózatra épül. Miskolctapolca meglévő kerékpárútjához két helyen csatlakozik, így részévé válik a város meglévő kerékpárút-hálózatának. Hangsúlyozta, hogy az egyetem az új fejlesztéssel mind a közlekedés, mind a kerékpár-elhelyezés terén jobb, kulturáltabb lehetőségeket teremt a kerekezni vágyóknak. Beszélt arról is, hogy a projektet ténylegesen felmerült igények és hosszabb távú célok egyaránt életre hívták, melyek közül kiemelt figyelmet érdemel a környezetvédelem, valamint a környezet- és egészségtudatos közlekedés népszerűsítése, ezzel párhuzamosan a gépkocsiforgalom és a  környezeti terhelés csökkentése a területen. Az esemény zárásaként Prof. Dr. Torma András úr kiemelte, hogy az új úthálózat bekapcsolja a campust Miskolc már meglévő bicikliút-hálózatába, vagyis újabb utak kapcsolják majd a Miskolci Egyetemet Miskolc városhoz, a projekt tehát még tovább erősítheti az egyetem és az egyetemnek otthont adó város egységét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek