2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik: A gázai népirtást még a liberális jogvédők is elítélik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint jelzésértékű, hogy jelentésében még a köztudottan liberális Amnesty International nemzetközi emberi jogvédő szervezet is arra mutat rá, Izrael a nyáron lezajlott gázai hadművelet során a nemzeti humanitárius jog elveit alapvetően megsértve, civil célpontok ellen intézett támadásokat. A jelentés szerint az izraeli hadsereg érzéketlen közömbösséget tanúsított a palesztin polgári veszteségekkel szemben és figyelmeztetés nélkül támadott ilyen célpontokat.
A Jobbik továbbra is kiáll a független palesztin állam megteremtésének szükségessége mellett, és legitimnek tartja a palesztin nép szabadságharcát az izraeli megszállókkal szemben. Emlékeztetünk arra, hogy Izrael olyan területeket tart katonai megszállás alatt, melyek a nemzetközi jog szerint őt nem illetik meg. A megszállt területeken sorozatos jogtiprásokra kerül sor. Ilyen például az a rendszer Ciszjordániában, melyben a magát előszeretettel a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának nevező állam hatóságai a palesztin lakosokat nyolcméteres betonfallal különítik el, illetve megtiltják a palesztin lakosoknak az izraeli telepesek által használt buszjáratok igénybe vételét, az Egyesült Államok egykori rasszista, szegregációs politikáját idézve ezzel.

A Jobbik elítéli az Izrael által folyamatosan elkövetett szisztematikus népirtást és a magát demokratikusnak láttatni akaró állam által életben tartott soviniszta apartheidrendszert. Felszólítjuk Izraelt, hogy a béke helyreállításának érdekében hagyjon fel a palesztin őslakosok elleni terrorhadjáratával, diszkriminációs politikájával, vonuljon vissza a neki a nemzetközi jog által garantált 1967-es határok mögé, és tegye lehetővé a független palesztin állam létrejöttét és működését.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek