2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megvalósult az aszalói orvosi rendelő felújítása

Aszaló Község Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program,  Egészségügyi alapellátás, egészségházak és járóbeteg szakellátás fejlesztése tárgyú konstrukcióra benyújtott nyertes pályázata eredményeként megvalósult az orvosi rendelő felújítása és korszerűsítése. A pályázatban elnyert támogatás összege 37.324.654 Forint, a fejlesztés 100%-os támogatási intenzitással valósult meg.

A projekt célja Aszaló településen az egészségügyi szolgáltató intézmény felújítása volt.
A projekt magában foglalja az orvosi rendelő épületének felújítását, energetikai, gépészeti korszerűsítését, teljes körű akadálymentesítését és orvosi eszközök beszerzését a hatályos minimumkövetelményeknek megfelelően. A fejlesztés során a megújuló energia felhasználásra alkalmas berendezések is kiépítésre kerültek, így a projekt fontos része a környezettudatosság is. Új bútorok és orvosi eszközök is beszerzésre kerültek. Ez által egy komplexen felújított, korszerűbben felszerelt orvosi rendelő várja a lakosságot.
A projekt hozzájárul a helyi lakosság egészségügyi állapotának javításához és egészség-megőrzéséhez, ez által a település népességmegtartó képességéhez egyaránt.
A kivitelezők az építési, felújítási munkálatokat befejezték, a fejlesztéssel érintett területeket átadták. A projekt keretében beszerzett új eszközöket leszállították.
A projekt sikeresen megvalósult.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek