2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jpbbik:Kiszorították a hallgatói szervezeteket a Duális Képzési Tanácsból

A Jobbik határozottan tiltakozik az ellen, hogy a 2015-től bevezetendő duális képzés kialakításából kihagyják az egyik legfontosabb érintett felet, nevezetesen a hallgatókat. Az új rendszer felépítésében ugyanis kiemelt szerepet játszik a Duális Képzési Tanács, melyben kizárólag a kormány és a gazdaság képviselői kaptak helyet, a hallgatóknak ugyanakkor nincs képviseletük a testületben.

A Jobbik már írásbeli kérdésben rákérdezett az illetékes minisztériumnál, hogy a 13 fős testületben miért nem kaptak helyet a hallgatók, de érdemi választ nem kaptunk. A Kulturális Bizottság hétfői ülésén Palkovics László felsőoktatási államtitkár pedig egyszerűen nem reagált az erre vonatkozó felvetésre. Mindez növekvő aggodalommal tölt el minket, hisz ez is azt mutatja, hogy az Orbán-kormány egyre kisebb mértékben hagyatkozik azok véleményére, akik a felsőoktatásban legnagyobb számban jelen vannak: a hallgatókéra.

Felszólítjuk a kormányt, hogy az előre legyártott válaszokat tartalmazó, nevetséges és elfogadhatatlanul drága álkonzultációk helyett – például a minden épeszű ember által mereven elutasított internetadó témájában tervezett konzultáció helyett – valódi párbeszédet folytasson azokkal, akiknek életére nagy horderejű döntései hatással lesznek! Az egyetemi hallgatóságnak joga van véleményt nyilvánítani, javaslatokat megfogalmazni, odaülni ahhoz az asztalhoz, melynél sorsáról döntenek.

Dúró Dóra és Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek