2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Fidesz nem lát túl az oligarcháin – több száz milliárd forinttól eshet el az ország

DK: A Fidesz nem lát túl az oligarcháin – több száz milliárd forinttól eshet el az ország

Sajtóinformációk szerint az Uniós támogatási pénzek jelentős részét bukhatja a kormány. Az idei 2002 milliárd forintos támogatási keretből eddig 1370 milliárd lehívására került sor, az év vége közeledtével pedig egyre távolabb kerül a kormányzat attól, hogy a maradék 632 milliárd forintot is fel tudja használni.

Az idéntől rekordméretű állam eszerint nem képes ellátni alapvető feladatát, már megítélt európai fejlesztési pénzektől megfosztva a magyar vállalkozókat.

A magyar oligarchacégek egyre kevésbé győzik munkával, hiszen minden jelentős fejlesztést ők nyernek el, meghívásos vagy előre eldöntött közbeszerzéseken, élvezve a hatalom kegyét és az európai fejlesztési pénzek milliárdjait. A korrupt kormánytól független magyar vállalkozások azonban még akkor sem jutnak lehetőséghez, amikor a Fidesz oligarchazsebei már színültig vannak tömve az európai adófizetők pénzével.

A Demokratikus Koalíció felelőtlennek és arcátlannak tartja, hogy a Fidesz több száz milliárd kárt okoz az országnak azzal, hogy alkalmatlan ellátni feladatát, lehívni a Magyarországot megillető fejlesztési forrásokat. A DK szerint a Fidesz nem lát túl oligarcháin, pedig legalább ilyenkor illene arra használnia az Uniós forrásokat, amire valók: támogatni a tisztességes és tehetséges magyar vállalkozókat.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök DK
EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek