2024. 07. 4. csütörtök

Ulrik
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Előzetesben a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója

Előzetesben a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatója

Előzetesben a Budapest Airport és a BKV jogi igazgatójaElőzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapest Airport Zrt. és a BKV Zrt. jogi igazgatóját hétfőn – közölte közös ügyvédjük, Zámbó Gyula a határozathozatal után újságírókkal. Elmondta, a jogi igazgatók mellett még két ember előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság, az ötödik gyanúsított estében pedig lakhelyelhagyási tilalmat határozott meg. A döntés ellen valamennyi gyanúsított és védő fellebbezett – tette hozzá Zámbó Gyula. A sajtóban R.-V. Krisztina és Sz. György néven említett igazgatók ellen bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI).

A rendőrség az ügyben további három ember ellen indított eljárást vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt.

Zámbó Gyula elmondta, a négy gyanúsított esetében a bíróság azzal indokolta az előzetes letartóztatás elrendelését: előfordulhat, hogy ki akarják vonni magukat a büntetőeljárás alól, esetlegesen meghiúsítják a bizonyítást, valamint egyes esetekben újabb bűncselekményeket követnének el.

Közölte, védencei nem ismerték el az ellenük felhozott vádakat. A BA Zrt. jogi igazgatója hosszabb vallomást tett, és elmondta, „miért is nem lehetséges az, hogy ő ilyen bűncselekményt (…) követett volna el”. Egyebek mellett azzal védekezett, hogy ő nem volt döntési helyzetben azokkal az ügyekkel kapcsolatban, amelyek közül az egyiknél a vesztegetést a terhére róják – mondta Zámbó Gyula, hozzátéve: ez egyébként egy teljesen logikus, megalapozott védekezés, de kevés volt ahhoz, hogy a bíróságot meggyőzze. A BKV jogi igazgatója pedig elmondta, hogy az egyik III. kerületi bevásárlóközpontban átvett nagyjából tízmillió forint „nem kenőpénz”.

A védő cáfolta azt a korábbi értesülést, hogy a gyanúsítottak között volna annak a szoftverfejlesztő cégnek a vezetője is, amely nemrég 28 millió forintért elkészítette a BKV szerződéseinek digitalizálását.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…
Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek

„Lopott idő”
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei néhány óra alatt két olyan teherautót ellenőriztek, amikben a sofőrök távirány…