2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Minden negyedik településen egyetlen polgármesterjelölt lesz

Minden negyedik településen egyetlen polgármesterjelölt lesz

 Minden negyedik településen egyetlen polgármesterjelölt lesz Önkormányzat 2014 – Minden negyedik településen egyetlen polgármesterjelölt lesz
 Minden negyedik településen egyetlen polgármesterjelölt lesz a vasárnapi önkormányzati választáson. Ez azt jelenti, hogy ezeken a helyeken akár egyetlen érvényes szavazattal meg lehet választani a jelöltet a következő 5 évre.
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szombati budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján azt közölte, 767 olyan település van az országban, ahol csak egy jelölt indul a polgármester-választáson. Ez az összes település 24 százaléka – fűzte hozzá.

Elmondta, a legtöbb polgármesterjelölt – összesen 13 – a Pest megyei Tápióságon indul.

Tájékoztatása szerint a legtöbb egyéni listás jelölt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunmaradason és a Békés megyei Mezőkovácsházán indul, mindkét településen 45-45-en szerepelnek a szavazólapokon. A jelöltek közül a szavazók (ahogy más 10 ezernél kevesebb lakosú településeken is) szabadon választhatják ki azokat, akiket támogatni kívánnak. A legkevesebb – kettő – egyéni listás jelölt pedig 37 településen lesz.

A 10 ezernél több lakosú települések közül az egyéni választókerületekben a Békés megyei Sarkadon indulnak a legtöbben, 12-en. A legkevesebb – ugyancsak kettő – jelölt indul 17 településen.

A legtöbb nemzetiségi jelölt pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmadán indul, ott 25 roma jelölt verseng egymással.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek