2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF
Fórum a diverzifikációs programról

Fórum a diverzifikációs programról

Fórum a diverzifikációs programról A Rákóczi-vár lovagtermében a Nemzeti Diverzifikációs Programról tartott előadást december 2-án Keszthelyi Krisztián, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tanácsadója.

Gadóczi Bertalan rövid bevezető után tájékoztatta a megjelenteket a 119 éves Szerencsi Cukorgyár bezárásának körülményeiről, és bemutatta a kialakult helyzetet enyhíteni szándékozó pályázati lehetőségekről fórumot tartó FVM tanácsadót. Szerencs jegyzője szólt arról is, hogy a pályázatok benyújtási határideje 2009. december 15., ezért Rónavölgyi Endréné polgármester levélben kérte a határidő meghosszabbítását a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől.

Keszthelyi Krisztián elmondta: az elnyert pályázati források felhasználásával munkahelyeket menthetnek meg, illetve újakat teremthetnek, mely a válságkezelés egyik fajtája lehet.

A délelőttön két csoportnak tartottak előadást 9, illetve 11 órai kezdettel. Az első a szerencsi és a tokaji kistérségek polgármestereinek és jegyzőinek szólt, míg a második az agrárium és más ágazatok vállalkozóinak, a volt cukorgyári alkalmazottaknak, civil szervezeteknek.

Az előadó ismertette, hogy Szerencs és térsége 5,6 milliárd forintot nyerhet el különböző célterületek fejlesztésére, mint például a mezőgazdaság, élelmiszeripar korszerűsítése, turisztikai fejlesztés, falumegújítás, infrastruktúra- és vidékfejlesztés, természeti, történelmi egységek, örökségvédelmi elemek külső és belső felújítása.

A szakértő a csatolandó dokumentumok fontosságára is felhívta a figyelmet, ugyanis ha valamelyik hiányzik, akkor hiánypótlásra szólítanak fel, ami kitolhatja a pályázat elbírálásának időpontját.

szerencsihirek.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…