2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Testi-lelki egészség program

A Miskolci Lelkisegély Telefonszolgálatért Alapítvány Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok pályázati kiírás nyerteseként 2013 augusztusa és 2014 júliusa között a lelki egészség megőrzése témakörében szervezett programokat Miskolcon.

A projekt célja volt a testi-lelki egészségmegőrzés módszereinek fejlesztése, a módszerek átadása az élethelyzetük miatt krízisbe került embereknek, hogy képesek legyenek a kríziseik önálló feldolgozására is.
A Miskolci Lelkisegély Telefonszolgálat 1986 őszén alakult a B-A-Z. Megyei Kórház II. Ideg és Toxikológiai osztály integrált részeként és 1988. január 01.-én kezdte meg működését. Szolgálatunk a nemzetközi és hazai normák alapján működik, célja az öngyilkosság megelőzése, a krízis-beavatkozás és a lelki egészség védelme. Szolgálatunk non-stop, 24 órás ügyeletet lát el, hívószámunk az ingyenes 116-123 az egész ország területéről hívható.

A 2013. augusztus 1. és 2014. július 31. között megvalósított projekt során a célcsoportból kikerülő érdeklődők változatos programokon keresztül erősíthették meg test-lelki egészségüket. A programok között volt 3 napos egészséghét, egészségügyi szűrésekkel, tanácsadásokkal, túrával, előadásokkal, kerekasztal beszélgetéssel. A projekt minden hónapjában klubfoglalkozásokat szerveztünk, lelki egészségmegőrzés témákban. Népszerűek voltak a neves előadók közreműködésével lebonyolított előadásaink, valamint a bentlakásos életmódtábor Dédestapolcsányban.

A programokkal közvetlenül közel 300 érintettet értünk el, ezen túl sajtómegjelenések (interneten megjelenő cikkek, rádióbeszélgetések) által még többeket érhettünk el a fenti témakörben. A projektnek köszönhetően a testi egészségmegőrzés fontossága mellett sikerrel mutathattuk be a lelki egészségvédelem szerepét is, valamint a lelki egészségmegőrzéssel foglalkozó telefonos lelkisegélyszolgálatok munkáját.

Köszönjük a partnerek és a résztvevő érintettek együttműködését.

Miskolci Lelkisegély Telefonszolgálatért Alapítvány

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek