2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tovább bővül a harsányi sópince

Tovább épül, bővül, új tetőt kap a komoly népszerűségnek örvendő, országosan egyedülálló Harsányi Sópince. Az új sópince-ágban mágnesterápiás gyógyításra alkalmas relaxációs kamrát és egy földalatti kápolnát alakítunk ki.

A kápolnában elhelyezendő, a keresztről levett Krisztust ölében tartó és fiát sirató Mária szobrot a mai napon szállítottuk el Nagy Róbert szobrászművész, restaurátor műhelyébe. Önkormányzatunk ajándékba kapta a felettébb értékes pietát, melyet ezúton is szeretnék megköszönni a nagylelkű felajánlóknak. A test egészségének megőrzése mellett, melyet a sópince fertőtlenítő hatású levegőjének belégzése biztosít, szeretnénk egy méltó helyet kialakítani a lélek lélegzetvétele, az imádság számára is.A parajdi sóból kialakított sópince fölött középkori jellegű, terméskőből kirakott borház található, ahol a közelmúltban nyitott meg az önkormányzat egy egészségshoppot, melyben különböző gyógyhatású só-termékek, fürdősók, harsányi termelői méz és minőségi bükkaljai borok széles választéka kapható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A putnoki Polgármester válasza
TájékoztatásPutnok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember hó 30. napján tartott Képviselő-testületi ülésén állást foglalt egy …

További cikkek