2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Jó ütemben halad a Tornacsarnok felújítása

A terveknek megfelelően, jó ütemben halad a kazincbarcikai Tornacsarnok felújítása. A 2014. május 13-án megkezdődött, KEOP.5.5.0/A/12-2013-0115 azonosítószámú, „Kazincbarcika, Sport Központ Tornacsarnok épületének energetikai korszerűsítése” elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A beruházás összköltsége több mint 133 millió forint, ennek 85 % az uniós támogatás.

A több mint negyven éves sportlétesítmény csak apróbb korszerűsítéseken esett át története során, így aktuálissá vált egy nagyobb felújítás. Erre ad lehetőséget az Európai Uniós támogatás; az energetikai pályázat benyújtására még 2013-ban került sor.
A Tornacsarnokban így sor kerülhet több, az energiahatékonyság javítását célzó munkálatra: többek között a homlokzat utólagos hőszigetelésére, és a homlokzati nyílászárók teljes cseréjére. A szükségessé vált gépészeti és elektromos felújítások is megtörténnek; ezeknek célja a fűtési és villamossági rendszer energetikai korszerűsítése. A fűtéskorszerűsítés érdekében a gázkazánok, radiátorok, radiátorszelepek és vezetékek cseréje történik meg.
Jelenleg már a külső munkák nagy része lezajlott, a belső munkálatok pedig várhatóan június 20-án kezdődnek meg a létesítmény teljes átadásával. Ekkor a tetőszerkezet teljes körű felújítását is elvégzik a szakemberek, és egyéb kiegészítő beruházásokra is lehet számítani.
Az üzemeltető és a pályázat Kedvezményezettje azt szeretné, ha a kivitelező továbbra is ilyen jó ütemben haladna és a tanév kezdetével párhuzamosan a sportlétesítményt is újra használatba vehetnék a diákok és a kazincbarcikai sportszerető polgárok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek