2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Összefogás a turizmusban is

Összefogás a turizmusban isA Tokaj-Hegyalja – Zemplén TDM Szövetség november 11-én tartotta Közgyűlését Sárospatakon, az Újbástya Rendezvénycentrumban. A Közgyűlés szakmai fórumként indult, amelynek legfontosabb kérdéseit a TDM-szervezet továbbfejlődése, a térségi TDM-pályázat benyújtása és az megyüttműködés kibővítésének lehetőségei jelentették.

A rendezvényremmeghívást kapott minden olyan szervezet, amely a térség turizmusánakmfejlődésében szerepet játszik, így a B-A-Z Megyei Önkormányzat, nvalamennyi helyi TDM-szervezet (Abaúj, Tokaj-Szerencs, Sátoraljaújhely-Hegyköz, Sárospatak és Környéke), az illetékes Vízügyi, Nemzeti Park és Erdészeti Igazgatóságok, a térségi jelentőségű múzeumok, a legnagyobb szolgáltatók és attrakciók képviselői, a kistérségi társulások vezetői, valamint a Magyar Turizmus Zrt., a NORDA (Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség) és a Regionális Marketing Igazgatóság képviselői.

 

Az ülésen jelenlévők egyértelmű szándékukat fejezték ki, hogy a térségi együttműködést Zemplén valamennyi helyi TDM-szervezetével közösen valósítják meg, és döntés született a TDM-pályázat szakmai részének összeállításáról, amit a helyi TDM-menedzserek közösen dolgoznak ki. Mivel a térségi TDM-szervezet elsősorban turisztikai marketing tevékenységet végez, működése valódi űrt töltene be a térség piacra jutása érdekében. Ehhez a munkához elengedhetetlenül szükséges egy jól felkészült TDM-menedzser alkalmazása, aki a helyi TDM-menedzserekkel szorosan együtt működve gondoskodna – végső soron – több vendég és nagyobb bevételek realizálásáról, térségi szinten. A Szövetség irányában együttműködési szándékát fejezte ki többek között az Aba Turisztikai Egyesület, a B-A-Z Megyei Önkormányzat és Füzérkomlós Önkormányzata, ami magában hordozza a Szövetség továbbfejlődésének és a pályázati támogatás elérésének lehetőségét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…