2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A kormány értelmiségi helyett bürokratát csinál a pedagógusokból

DK: A pedagógus társadalom a napokban a tanítás nevelés mellett vagy helyett dokumentumokat gyárt. Azért, hogy hozzá juthassanak a nekik korábban ígéret béremelés egy részéhez, a tapasztalt tanítóknak és tanároknak 100-160 oldalas portfóliót kell készítenie. Az elkészült dokumentációnak köze sincs pedagógia munka minőségéhez, zömmel formálós adminisztratív előírásoknak felel meg.
A kormány az ígért életpálya helyett kiszolgáltatottságot, fölösleges bürokráciát és többlet munkát kínál a pedagógusoknak. Az egész minősítési rendszer csak arra jó, hogy a kormányzat kénye-kedve szerint dönthessen a besorolásokról, értelmiségi helyett hivatalnok létbe kényszerítse a pedagógusokat. Az is lehetséges, hogy a kormány ismét megszegi ígéretét, és a minősítésre hivatkozva csak az erre jogosultak egy része számára teszi lehetővé a magasabb fizetési osztályba lépést.

A Demokratikus Koalíció elutasítja a minősítés bürokratikus rendszerét. Követeljük, hogy a kormány ígéretének megfelelően minden további adminisztrációs huzavona nélkül biztosítsa a jogosultak számára a magasabb fizetési osztályba lépést.
A választás után az új kormány a pedagógusok képviselőivel együtt dolgozza majd ki az oktatásban dolgozók további minőségi bérezésének rendszerét.

Niedermüller Péter
DK alelnök

Arató Gergely
a DK szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…