2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tovább fejlődik az emődi szennyvíztisztító telep

Mintegy 626 millió forint értékben valósul meg technológiai fejlesztés az emődi szennyvíztisztító telepen. A közbeszerzési eljárások lefolytatását követően október 24-én került sor a kivitelezői szerződés aláírására.

A beruházásra Európai Uniós pályázaton nyert forrás az Emődi Agglomeráció Szennyvíztisztító Fejlesztési Önkormányzati Társulás. A Társulást Emőd, Harsány, Kisgyőr és Bükkaranyos alkotja. A Társulás  KEOP-1.2.0/B/10-2010-0078 azonosító számú „Emődi szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése” címmel benyújtott pályázata sikeresen szerepelt, így a mintegy 626 millió forint összértékű fejlesztéshez mintegy 521 millió forint támogatást nyert el. Az önerő biztosítására a Társult Önkormányzatok pályáztak BM önerő támogatásra, és mintegy 57 millió forint összegű támogatást nyertek.
Az Emődi agglomeráció szennyvíztisztító telepe teljes mértékig kihasználta, illetve meghaladta terhelhetőségét, ezért elkerülhetetlenné vált a fejlesztése.
A pályázat révén megvalósul az emődi szennyvízelvezetési agglomeráció teljes szennyvízhálózatának szagtalanítása, az emődi szennyvíztisztító telep kapacitásbővítése, hogy az hosszú távon biztosítani tudja a befogadásra vonatkozó tisztított szennyvíz kibocsátási hatásértéket. Emellett új tisztító vezetékeket létesítenek Emőd és Bükkaranyos területén, valamint bővítik a csatornahálózatot Bükkaranyoson, Harsány, Bükkaranyos és Kisgyőr végátemelőinél pedig az átemelők kapacitásbővítését valósítják meg. A projekt révén Emődön a szennyvíz csatorna rekonstrukciója is megtörténik.

Megvan a kivitelező, kezdődhet a munka

A szükséges közbeszerzési eljárások után kiválasztották a beruházás kivitelezéséért felelős céget. A meghozott döntés értelmében a Hídtechnika Kft. és az A-Híd Építő Zrt. által alkotott H-A Emőd Konzorcium nyerte el.
Az ünnepélyes szerződés-aláírásra október 24-én került sor. Az eseményen részt vett Szabó Gergely, Harsány polgármestere, Kékedi László, Kisgyőr polgármestere, Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere, valamint a gesztor, Emőd polgármestere, Lehóczki István. A szerződést a Társulás nevében Lehóczki István, mint társulási elnök, valamint a kivitelező konzorcium képviselői, Hídtechnika Kft-től Lipót Attila ügyvezető igazgató, az A-híd Építő Zrt. nevében pedig Hegedűs Csaba ügyvezető igazgató írta alá. A kivitelezői szerződés aláírásával elkezdődhet a munka. A fejlesztés a tervek szerint 2015 tavaszára elkészül.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek