2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Jótékonysági Musical és Operett Gála az idősekért

Jótékonysági Musical és Operett Gála az idősekért

Jótékonysági Musical és Operett Gálát szerveznek sztárvendégekkel  a megyében élő idősekért október 28-án a Miskolci Nemzeti Színházban. Az esten  Macskássy Izolda képeiből árverést tartanak. A művésznő a befolyt összeg ötven százalékát ajánlja fel  a B.A.Z Megyei és Miskolc Városi  Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének.
Füzesséri József
, Szikszó polgármesterétől, a rendezvény ötletadójától megtudtuk: nemes cél vezérli  a művészeket  a gálán. Borsod- Abaúj- Zemplén megyében a lakosság  31 százaléka él nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásában részesül.  Ezért fontos az aktív korú emberek számára, hogy segítséget adjanak  azoknak, akik tisztességben dolgoztak  végig egy életet.  A szervezők úgy gondolták, hogy egy olyan szervezeten keresztül  juttatják el a támogatást részükre , amely   sokat tettek eddig a megye nyugdíjasiért.  Ezért esett a választás  A B.A.Z Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségére.
Teszárovics Miklós, a szövetség  elnöke arról beszél:   a céljuk elsősorban az érdekvédelem, javítsák a tagok anyagi, szociális, testi, lelki és szellemi körérzetét sajátos eszközeikkel. Jelenleg a megyében 68 nyugdíjas klub és szervezet a tagjuk. Tanácsadással, segítségnyújtással , szabadidős és kulturális programokkal  járulnak hozzá az idősek jólétéhez.
Az este hét órakor kezdődő gálán fellép Szendi Szilvia, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Peller Károly, Egyházi Géza, Kovács Gábor. Jegyek elővételben Miskolcon a  Művészetek Házában  kaphatók.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…